Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.L.B. ]

21. 02. 2020. 09:30 >> 09:32
2

MARJAN OSTVARIO SAN

Ni surova planina ga nije zaustavila

Planinar iz Kotora Marjan Šantić, osvojio je nedavno najviši vrh Južne Amerike, Akonkagvu (6.962 m) i sa vrha Anda zavijorila se crnogorska zastava. On je gostujući u Jutarnjem programu TVCG kazao da je Akonkagva jako surova planina.

Na 6.500 metara imao je, kaže Šantić, neobičnu situaciju. Zbog nedostatka vazduha je na kratko odustao od uspona.

“U posljednjoj sekundi sam se popeo, jer vlasti u četiri sata zatvaraju planinu”, kazao je Šantić i dodao da mu je upravo nedostatak vazduha bio najveći problem.

Šantić ne zna koji je sljedeći vrh koji će osvajati.

“Biće jedna pauza. Veći sam pristalica naših planina, gdje imamo i životinja i ptica i šuma, a to (Akonkagvu) je jedna pustinja, Sahara je za to ljepota”, naveo je Šantić.

Marijan Šantić je jedini planinar iz Crne Gore koji se priključio “Ekstrem timu” sastavljenom od 20 planinara ex-Jugoslavije koji je 2. februara 2020. godine krenuo u osvajanje najvišeg vrha Argentine u masivu Anda uz obalu Tihog okeana.

Do vrha je, osim Marjana, došlo još sedam planinara i vodić, dok je ostalih 11 članova ekspedicije odustalo.

Šantić je član planinarskog kluba “Vjeverica” iz Kotora.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније