Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

20. 02. 2020. 16:44   >>  16:48

AKCIJA SAOBRAĆAJNE POLICIJE

Zbog telefona za dan sankcionisana 223 vozača

Saobraćajna policija je juče sprovela akciju "Mobilni telefon" i sankcionisala 223 vozača koji su koristili telefon dok su upravljali vozilom.

"Analizirajući počinjene prekršaje kao i uzroke saobraćajnih nezgoda, službenici saobraćajne policije su utvrdili da je značajan broj ovih nezgoda u prethodnom periodu prouzrokovan od strane vozača koji su tokom upravljanja vozilom koristili mobilni telefon", kazali su iz Uprave policije. 

Podsjećaju da je Izmjenama zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, koje su stupile na snagu prije nekoliko dana propisano da vozač tokom vožnje telefonski uređaj može koristiti uz pomoć opreme koja omogućava njihovu upotrebu bez korišćenja ruku – “handsfree”.

"Još jednom apelujemo na vozače da tokom vožnje ne koriste mobilni telefon ili da to čine na bezbjedan, propisan i zakonom dozvoljen način, upotrebom “handsfree” opreme. Svakim drugim postupkom i neodgovornim ponašanjem ugrožavaju svoj život, kao i živote ostalih učesnika u saobraćaju", navodi se u saopštenju. 

Policijski službenici će, kako je saopšteno, nastaviti sa pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju čineći sve iz svoje nadležnosti kako bi doprinijeli smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama, sa posebnim akcentom na kontrolu vozača koji tokom vožnje koriste mobilni telefon.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније