Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.L.B. ]

20. 02. 2020. 11:33   >>  11:38

STATISTIKA

Stanovi sve skuplji, kvadrat u prosjeku 1.212 eura

Prosječna tržišna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu 2019. iznosila je 1.212 eura, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja kvadrat u prosjeku 652 eura, pokazuju podaci Monstata.

"Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu iznosila je oko 1,14 hiljada eura i veća je 3,4 odsto u odnosu na isti period 2018.", pokazuju podaci Monstata.

Statističari su naveli da je prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u četvrtom kvartalu iznosila 1.179 hiljada eura, bez stanova iz solidarne stambene izgradnje, gdje je cijena 663 eura po kvadratu.

“Prosječna cijena kvadrata stana je u primorskom regionu iznosila 1,45 hiljada eura, u središnjem 694 eura, a sjevernom 764 eura”, navodi se u saopštenju.

Razlike tokom godina u prosječnim cijenama kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavise od učešća stanova solidarne stambene izgradnje.

“Ukoliko je učešće tih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća”, objasnili su statističari.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније