Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 10. 2013. 17:27 >> 17:28
2

USELJENJE ZA DVA MJESECA

Mugoša obećao starački dom i stanove

Prva stambena zgrada za penzionere u Glavnom gradu biće useljena krajem novembra ove godine, najavio je gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša.

Mugoša se danas sastao sa predsjednikom i sekretarom Udruženja penzionera Podgorice Savom Barovićem i Punišom Stanišićem.

Izgradnja prve stambene zgrade za penzionere, koštala je 2.626.000 eura, a Glavni grad pomogao je projekat dodjelom zemljišta i komunalnim opremanjem, ukupne vrijednosti u iznosu od 856.000 eura.

"Udruženje penzionera Podgorice očekuje da će se sigurno do kraja godine stvoriti uslovi da dobiju građevinsku dozvolu za izgradnju još jednog ovakvog objekta sa 104 stana na susjednoj parceli, koju su takođe dobili od Glavnog grada", navodi se u saopštenju Glavnog grada.

Mugoša je Baroviću i Stanišiću, kao predstavnicima Udruženja penzionera, ali i svim starijim Podgoričanima, čestita 1. oktobar, Međunarodni dan starih.

Govoreći o projektima koji se realizuju i planiraju za Podgoričane trećeg doba, gradonačelnik je saopštio da je Glavni grad dobio građevinsku dozvolu za izgradnju Doma starih u Donjoj Gorici, i da je u nastojanjima da pronađe partnera sa kojim bi realizovao ovaj projekat po principu privatno-javnog partnerstva.

Mugoša je najavio da će Glavni grad u novoj zgradi koju Udruženje penzionera počinje da gradi obezbijediti i opremiti Dnevni boravak za penzionere.

U Podgorici već funkcioniše 15 klubova penzionera u objektima koje je na korišćenje ustupio Glavni grad.

Prema popisu stanovništva iz 2011. godine, u Glavnom gradu živi 29.508 starijih od 60 godina, a 19.517 su stariji od 65 godina života što predstavlja 10,7 odsto ukupnog stanovništva našeg grada.

"Podgoričani stariji od 65 godina, koji nisu u mogućnosti da se sami o sebi staraju, u Glavnom gradu ostvaruju pravo na pomoć u kući. Ovo pravo trenutno koriste 82 sugrađanina uz angažovanje 10 geronto domaćica", saopšteno je iz Glavno grada.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније