Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.B. ]

18. 02. 2020. 18:17   >>  18:18 2

"VANDALSKI ČINOVI"

MCP i eparhije osudile skrnavljenje državnih simbola

Mitropolija crnogorsko-primorska i ostale eparhije SPC u Crnoj Gori osudile su paljenje i skrnavljenje državnih simbola Crne Gore kao besprizorne vandalske činove.

"Ne može nam biti jasno kome je, i u koje svrhe, potreban ovakav nečasni akt – bilo da se radi o iskazivanju nečijeg nezadovoljstva ili da je riječ o smišljenoj provokaciji izašloj iz nečije političke kuhinje. Sa ovim u vezi, gnušamo se i onih javnih nastupa, od državnog vrha do građanskog sektora, koji potpuno neutemeljeno i nepromišljeno ovakve podle radnje dovode u vezu sa građanima koji učestvuju u crkvenim litijama", navodi se u saopštenju na sajtu Mitropolije.

Dodaju da će poruke sa litija biti molitva za bratski mir i slogu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније