Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.B. ]

18. 02. 2020. 15:31   >>  15:30

UPRAVA JAVNIH RADOVA

Blizu pola miliona unapređenje vodovoda u Šavniku

Za rekonstrukciju i unapređenje sistema vodosnabdijevanja opštine Šavnik Vlada će opredijeliti blizu pola miliona eura, predviđeno je ugovorom koji su danas potpisali Uprava javnih radova i nikšićko preduzeće “Temko”, koje je u postupku javne nabavke dalo najppvoljniju ponudu.

Kako je saopšteno iz Uprave javnih radova, rok za završetak projekta je četiri mjeseca od dana uvođenja izvođača u posao. Sredstva za realizaciju, navodi se, izvođaču će iz kapitalnog budžeta biti uplaćena tokom ove i naredne godine.

"Planirani su zamjena postojećeg i ugradnja novog cjevovoda u dužini od oko 2,5 kilometara, sanacija vodomjernih okana, zamjena vodomjera i pratećih elemenata, rekonstrukcija postojećeg rezervoara i dogradnja komore zapremine 200 metara kubnih, kao i nabavka i ugradnja hidromašinske opreme za rezervoar, pumpnu stanicu i stanicu za povišenje pritiska", navodi se u saopštenju Uprave javnih radova.

Naglašavaju da je cilj projekta unapređenje vodosnabdijevanja na području opštine Šavnik, koji je Vlada Crne Gore u postupku sačinjavanja liste kapitalnih investicija prepoznala kao jedan od prioriteta u daljem razvoju i podizanju kvaliteta životnog standarda stanovnika ovog kraja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније