Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

18. 02. 2020. 12:18 >> 12:16

POTPISALI PETICIJU

Više od 200 građana Budve za novi Zakon o PIO

Socijaldemokratska partija (SDP) nastavila je proteklog vikenda u Budvi akciju prikupljanja potpisa podrške za usvajanje novog Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju. Do sada je, kako su kazali, više od 200 građana Budve podržalo peticiju za Zakon o PIO.

Iz SDP-a navode da se tim zakonom značajno poboljšavaju uslovi penzionisanja za hiljade naših građana, uvećava minimalna penzija za 20% i smanjuje broj godina potrebnih za penzionisanje i za žene i za muškarce.

Potpisivanje je nastavljeno u Budvi, gdje su ispred Starog grada sa građanima razgovarali predsjednica SDP Draginja Vuksanović Stanković i članovi lokalnog odbora SDP-a.

Građani Budve su, kako su kazali, izuzetno zainteresovani za taj zakon, jer, dodaju, moramo biti svjesni da, iako je prijestonica crnogorskog turizma, u njemu žive veliki broj ljudi čije su i plate i penzije dosta niske i koji će usvajanjem ovog zakona dobiti pravo za sigurniju starost. 

"Istrajaćamo i na drugim reformskim ekonomsko-socijanim zakonima, koji su posebno važni za Budvu, jer predviđaju značajno smanjenje poreza i doprinosa za privrednike kao i povećanje minimalne zarade za radnike na 250 eura. Ove kombinovane mjere bi mogle dovesti do toga da plata za brojne radnike u sektoru ugostiteljstva, trgovine i saobraćaja značajno poraste, a upravo su ovo oblasti u kojima je u ovom gradu plata najmanja i u ovim sektorima je zapošljeno skoro 10.000 radnika", navela je u razgovoru sa građanima predsjednica SDP Draginja Vuksanović Stanković. 

U SDP-u su, kako navode, izuzetno zadovoljni dosadašnjim tokom kampanje za novi zakon o penzijama.

"Jer već sada imamo desetine građana koji samoinicijativno sakupljaju potpise u svom okruženju, a SDP će nastaviti sa ovom akcijom narednih dana i u ostalim crnogorskim gradovima", navodi se u saopštenju.

Peticija se takođe može potpisati i on-line preko linka  http://sdp.co.me/peticija/

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније