Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 10. 2013. 15:31   >>  15:31

KONFERENCIJA U RISNU

Poboljšati položaj starih u Crnoj Gori

U Risnu je danas u Domu starih “Grabovac” otovorena konferencija pod nazivom „Starenje i starost – kvalitet života“, a povodom 1. oktobra, Međunarodnog dana starih.

 

„U cilu obilježavanja ovog dana Ministarstvo rada i socijalnog staranja, UNDP u Crnoj Gori i JU Dom starih 'Grabovac', uz podršku  Evropska unija i JP 'Morsko dobro',  organizovali su Regionalnu konferenciju pod nazivom ‘Starenje i starost-kvalitet života’”, saopšteno je iz resora koji predvodi Predrag Bošković.

Navodi se da je na otvaranju konferencije govorio Goran Kuševija, direktor Direktorata za socijalno staranje i dječju zaštitu u Ministarstvu rada i socijalnog staranja.

„Činjenica je da starenje populacije danas predstavlja jedan od najvećih uspjeha čovječanstva, koje sa sobom nosi brojne izazove u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite i penzijskog i invalidskog osiguranja”, kazao je Kuševija.

Iz Ministarstva je saopšteno da je osnovni cilj razvoja socijalne zaštite starih osoba u Crnoj Gori usmjeren na poboljšanje njihovog socijalnog statusa, jačanje društvene kohezije, podsticanje i njegovanje nezavisnosti i sposobnosti da pomognu sami sebi, kao i  predupređivanju pojava njihove marginalizacije.

„Ministarstvo rada i socijalnog staranja, u saradnji sa partnerima, radi na razvoju i reformi sistema socijalne zaštite, a samimi tim i zaštiti starih“, saopšteno je iz Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније