Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

TVCG [ Objavila: M.L.B. ]

17. 02. 2020. 17:24 >> 19:22
11

UKUPNO 1,15 MILIJARDI

Albaniji od Crne Gore 750.000 eura pomoći

Na Međunarodnoj donatorskoj konferenciji "Zajedno za Albaniju" prikupljeno je ukupno 1,15 milijardi eura pomoći toj zemlji poslije zemljotresa u novembru, rekao je evropski komesar za proširenje Oliver Varheji, na kraju donatorske konferencije u Briselu.

Predsjednik Milo Đukanović kazao je u Briselu da će Crna Gora izdvojiti još 500.000 eura za pomoć Albaniji. Uz dosadašnja izdvajanja za pomoć toj zemlji, ukupan uznos je 750.000 eura, pojasnio je predsjednik.

“Crna Gora i dalje ostaje otvorena da vidi na koji način može pomoći u obnovi i oporavku te zemlje”, saopštio je Đukanović u Briselu. 

Na donatorskoj konferenciji u Briselu za pomoć Albaniji u obnovi poslije zemljotresa Srbija je obećala dva miliona eura pomoći.

Sjeverna Makedonija je obećala pomoć od 100.000 eura, Kosovo 200.000 eura uz ranijih 500.000 eura, a Bosna i Hercegovina 50.000 eura.

Evropska komisija obećala je 100 miliona eura, a među članicama bloka veći donatori su Italija sa 21 milion i Njemačka sa 11 miliona eura.

Na konferenciji su učestvovali predstavnici EU, zemalja članica i partnera sa Zapadnog Balkana, predstavnici međunarodnih organizacija i međunarodnih finansijskih institucija, uključujući UN i Svjetsku banku.

Albanski premijer je zahvalio donatorima i rekao da nije očekivao toliku sumu.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније