Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

(cetinjskilist.com)

15. 02. 2020. 21:34   >>  21:33 3

BRATSTVO DRAŠKOVIĆA

Položen vijenac za heroje Božićnog ustanka

Predstavnici bratstva Drašković sa Čeva, u znak sjećanja na kapetana crnogorske vojske, Đura Draškovića, danas su položili vijenac na spomenik herojima Božićnog ustanka u Bajicama na Cetinju.

Time su, kako su kazali, iskazali poštovanje prema vrijedostima za koje se herojski borio ovaj istaknuti crnogorski patriota i zarad kojih je položio svoj život.

"Ne mireći se sa odlukama tzv Podgoričke skupštine, velikosrpskom okupacijom i nasilnom aneksijom Crne Gore, kapetan Đuro Drašković bio je, uz Krsta Zrnova Popovića, jedan od glavnih organizatora Božićnog ustanka i njegova prva žrtva. Sa oružjem u ruci do zadnjeg daha borio se za pravo, čast i slobodu Crne Gore! Stradao je u borbi da sačuva crnogorski barjak, koji je ulaskom srpske vojske u Crnu Goru oskrnavljen od starne crnogorskih potuđenika i posrbica. Danas, kada svjedočimo jednom naletu povampirenog velikosrpskog nacionalizma zaogrnut u crkveno ruho, koji besprizorno atakuje na sve crnogorsko, pri čemu ni crnogorski barjak nije pošteđen, važno je da poručimo da su crnogorska zastava i država Crna Gora najveće svetinje za bratstvo Draškovića, kao što su bile svete za kapetana Đura Draškovića", saopšteno je na današnjem okupljanju ovog bratstva.

Sjećanje na kapetana Đura Draškovića stožer je okupljanja njegovih bratstvenika, ponosnih na njegov stameni lik i herojsko djelo kojim je zadužio Crnu Goru, a njima ostavio u amanet da u svim vremenima ostanu nepokolebljivo odani svojoj jedinoj državi Crnoj Gori i njenim simbolima, zaključeno je na okupljanju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније