Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

13. 02. 2020. 14:20 >> 14:28

MUSTAFIĆ SAOPŠTIO

Krajem marta drugi javni poziv ZZZ-a

Zavod za zapošljavanje (ZZZ) objaviće krajem marta drugi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava od tri do 7,5 hiljada eura, najavio je direktor Suljo Mustafić u Bijelom Polju.

On je sa promocije 3,5 miliona eura vrijednog Programa grantova za samozapošljavanje, prvog direktnog granta iz fondova Evropske unije (EU), poručio da će u drugom pozivu priliku da se prijave imati svi nezaposleni koji se nalaze na evidenciji Zavoda najmanje četiri mjeseca.

“Na ovaj način pokazujemo posvećenost Vlade, Ministarstva rada i socijalnog staranja i Zavoda razvoju sjevernog regiona, gdje je najizraženija nezaposlenost”, naveo je Mustafić.

On je, kako je saopšteno iz ZZZ-a, kazao da na promotivnim info sesijama, svim nezaposlenima sa evidencije sa naglaskom na mlade, žene i dugotrajno nezaposlene, omogućavaju da na vrijeme dobiju sve detaljne informacije o uslovima učešća, neophodnoj dokumentaciji koja se prilaže uz zahtjev za učešće u programu, rokovima, kao i pravima i obavezama korisnika.

Mustafić je pozvao sve koji su voljni da pokušaju da pokrenu svoj biznis i apliciraju za podsticajna bespovratna sredstva.

“Razmislite koje su vaše vještine i najveće snage, u čemu ste dobri. To može biti odlična polazna tačka za pronalaženje poslovne ideje. Osnivanjem sopstvenih preduzeća - zaposlićete i sebe i druge. Uvjeren sam da jedni drugima možemo biti partneri na putu do zajedničkog uspjeha”, poručio je Mustafić.

On je podsjetio da je u prvom pozivu 135 osoba predalo zahtjev za dodjelu bespovratnih sredstava, a da su evaluatori pozitivno ocijenili 108 podnešenih zahtjeva.

Mustafić je podsjetio i da se u bjelopoljskoj opštini nalazi 3,37 hiljada nezaposlenih te da je stopa registrovane nezaposlenosti i dalje iznad državnog prosjeka i iznosi 22,9 odsto.

“Skoro polovina nezaposlenih u ovom gradu su žene, odnosno 2,03 hiljade. Među nezaposlenima je svaki šesti iz kategorije mladih, a gotovo 70 odsto je dugotrajno nezaposlenih. Upravo ove kategorije nezaposlenih, nastojimo da informišemo, animiramo, motivišemo, podstaknemo i podržimo da otpočnu sopstveni biznis”, rekao je Mustafić.

Podrška Zavoda, kako je dodao, podrazumijeva i pripremu, edukaciju i obuku nezaposlenih za pokretanje biznisa, jer su svjesni svih problema sa kojim se suočavaju početnici.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović, kazao je da lokalna samouprava učestvuje i ohrabruje sve aktivnosti Zavoda za zapošljavanje.

“Opština Bijelo Polje pružiće logističku podršku aplikantima angažovanjem zaposlenih pri izradi biznis planova. Želja nam je da što više građana iskoristi ovu dobru priliku i da svoje ideje sprovede u djelo”, poručio je Smolović.

Predstavnici Zavoda su u srijedu promovisali Program grantova za samozapošljavanje u opštinama Plav i Gusinje. Info sesije će sjutra biti održane u Beranama, za nezaposlene iz Berana i Andrijevice, ali i u Rožajama za nezaposlene Rožaja i Petnjice.

Zavod će, kao servis blizak građanima, mogućnosti za dobijanje bespovratnih sredstava promovisati i naredne sedmice i u drugim opštinama u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније