Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

13. 02. 2020. 12:00 >> 12:01
9

LP

"Šehović da povede računa o kadru koji vaspitava djecu"

Ministar prosvjete Damir Šehović mora dobro da povede računa kakav kadar vaspitava djecu i kakvim vrijednostima ih uče, poručili su iz Liberalne partije.

Kako navode, u LP, škole nijesu i ne smiju biti ni na trenutak mjesta za raspirivanje šovinističkih ideologija i političku zloupotrebu djece različitim velikodržavnim frustracijama kojima se unosi razdor, nasilje i agresija među najmlađima.

“Profesor, nastavnik i učitelj koji đake ne uči vrijednostima mira, sloge, građanske države i važnosti znanja već antivrijednostima nacionalizma, agresivnog ponašanja i mržnje prema drugačijem i prema državi, ne smije ni trenutka više biti nastavnik niti se približiti prosvjeti”, navode u LP.

Kako ističu, nakon slučaja zloupotrebe djece u Baru sa zastavama na nastavi i na društvenim mrežama, huškanja na napuštanje nastave radi političkih i vjerskih skupova, spaljivanja crnogorske zastave, opet se ponavljaju takvi sramni događaji.

Podsjećaju da je na društvenim mrežama juče objavljen snimak na kojem đaci, kako ističu u LP, očigledno osnovne škole, agresivno uništavaju i cijepaju crnogorsku zastavu sa škole.

“Tužni smo i zabrinuti za ovakve pojave i Liberalna partija poziva Ministarstvo i ministra Šehovića da hitno preduzme, ne pojedinačne, već sistemske mjere i zaustavi šovinističke pritiske na djecu”, dodali su iz LP.

Pozivaju pedagoge i socijalne službe da upozore roditelje koji sve češće zloupotrebljavaju sopstvenu djecu u svrhe koje djeci nijesu poznate niti razumiju svrhu istih.

“Osim što su necivilizacijski i nehumani, ovi činovi podložni su i određenim zakonskim sankcijama. Obrazovni sistem je temelj i prva stepenica na kojoj se zaustavlja neka buduća stihijska zloupotreba djece i bujanje fašizma u školama. Za takva ponašanja nema tolerancije”, zaključeno je iz LP.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније