Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

13. 02. 2020. 09:46   >>  09:44

NA CETINJU

Fakultet likovnih umjetnosti dobio upotrebnu dozvolu

Fakultet likovnih umjetnosti na Cetinju dobio je danas upotrebnu dozvolu, čime su Vlada Crne Gore i Uprava javnih radova uspješno završile još jedan projekat finansiran iz Kapitalnog budžeta.

Pozitivnom ocjenom Komisije za tehnički prijem i formalno su se stekli uslovi da objekat bude predat na upotrebu ovoj visokoškolskoj ustanovi, u cilju planiranja i organizacije početka nastave, saopšteno je iz Vlade.

Vlada Crne Gore je za unapređenje uslova rada studenata i nastavnog kadra Fakulteta likovnih umjetnosti izdvojila 1,2 miliona eura, a projektom su bili obuhvaćeni izgradnja prustupnih saobraćajnica, trotoara, rasvjete i pratećih sadržaja, uređenje zelenih površina, kao i opremanje objekta kancelarijskim inventarom i opremom neophodnom za održavanje stručne nastave iz smjera slikarstva, vajarstva, fotografije i dizajna.

Izgradnja objekta, u zahvatu Urbanističkog plana "Stari Obod", završena je krajem 2017. godine.

Njegova ukupna površina iznosi oko 5.100 metara kvadratnih, a predviđen je za održavanje nastave za oko 140 studenata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније