Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Milica Kapa, TVCG

12. 02. 2020. 16:16 >> 16:15
4

DJEVOJČICA JELENA ZA PRIMJER

Djeca treba da vole svoju državu i reprezentaciju

Ministar sporta Nikola Janović ugostio je Jelenu Vukčević, djevojčicu koja je poklonila ruže našim vaterpolo reprezentativcima na dočeku u Podgorici. Janović je istakao da je važno ukazivati djeci na to da treba da vole svoju državu i reprezentaciju.

Da je veza između igrača i navijača Crne Gore posebna, pokazala nam devetogodišnja Jelena Vukčević. Ona je sa hiljadama prisutnih, dijelila osjećanje ponosa i patriotizma zbog osvojene medalje. Sponatno, onako kako samo djeca znaju, odlučila je da, od svog džeparca, kupi ruže i pokloni našim vaterpolistima.

"To je bio njen gest da pokloni ruže, to je bila njena želja, volja. Jednostavno voli reprezenaciju", kazao je Jelenin otac Predrag Vukčević.

"Zaista smo svi bili oduševljeni tvojim gestom kada si odlučila da daš ruže reprezentativcima. Želim da ti kažem da su oni oduševljeni tvojim gestom i da su mi rekli da ti prenesem pozdrave", kazao je Janović djevojčici.

On je podsjetio da je Vaterpolo reprezentacija prva donijela medalju Crnoj Gori nakon obnove nezavisnosti. To je bilo 2008.godine, kada Jelena još nije bila rođena.

"Taj doček 2008. je bio nezaboravan, uvijek su naši navijači išli sa nama na svjetskim i evropskim prvenstvima koja su se održavala van naše države", kazao je Janović.

Ministarstvo sporta je otpočelo kampanju Digitalne pismenosti i zaštite djece na internetu, zbog toga su poklonili Jeleni tablet. Uručena joj je kapa kako bi se uvijek sjećala vaterpolo reprezenacije. Jelena i njen otac su poželjeli našem nacionalnom timu mnogo uspjeha.

Podsjetimo, Vaterpolo reprezentacija je do sada osvojila pet medalja na velikim takmičenjima i mnogo puta do sada učinila naciju ponosnom.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније