Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.B. ]

12. 02. 2020. 15:29 >> 15:33
4

OBJEKAT U TOLOŠIMA

Ovako će izgledati najveća škola u CG

Ministarstvo prosjete odabralo je idejno rješenje za osnovnu školu u Tološima, a nagrada od 14.000 eura je otišla u ruke autorskog tima Ivan Jovićević, Dušan Đurović i Mina Gutović. Kako su saopštili iz Ministarstva, u narednim mjesecima radiće se na izradi glavnog projekta škole, a potom i raspisivanju tendera za izgradnju.

"Objekat će biti kapaciteta za oko 1 200 djece, površine preko 5 000 m2, a imaće i salu za fizičko vaspitanje površine oko 1 500 m2 sa 360 mjesta na tribinama. Dakle, školski objekat biće ukupne površine gotovo 7 000 m2, a biće vrijedan preko 7 miliona eura“, rekao je ministar prosvjete Damir Šehović.

"Riječ je ne samo o najvećem osnovnoškolskom objektu u Crnoj Gori već, nadamo se, i jednom od najljepših. Zahvaljujući punoj posvećenosti Ministarstva prosvjete i Vlade u cjelini, najzad smo ušli u fazu realizacije, te ćemo efikasno raditi na Glavnom projektu, kako bismo bili u prilici da što prije raspišemo tender za izgradnju“, zaključio je ministar. 

Što se samog školskog objekta tiče, navode iz Ministarstva, planirano je 15 matičnih učionica za đake mlađih razreda, 5 predmetnih i pet specijalizovanih učionica, informatička učionica, kao i fiskulturna sala i drugo.

Takođe, na Konkursu su ponuđene i ideje za fazu II ove škole, ukoliko se nekad u budućnosti otvori potreba za daljim širenjem kapaciteta. Druga faza podrazumijeva još skoro 2 000 m2. 

"Žiri je procijenio da je prvonagrađeni rad je, u najvećoj mjeri, kvalitetno ispunio programski zadatak, da je objekat Škole i sale adekvatno pozicioniran na parceli, ali i da ga je u određenim segmentima potrebno doraditi. Arhitektonski sklop je ocijenjen kompaktnim i racionalnim, a objekat je projektovan po principima energetske efikasnosti", navode iz Ministarstva.

Osim prvonagrađenog rada, druga nagrada dodijeljena je timu u sastavu: Rifat Alihodžić, Branko Rabrenović, Selma Bulić i Elvira Muzurović. Treća nagrada dodijeljena je timu u sastavu: Nađa Pejović i Nina Ćulfić.

Dva dodatna rada su otkupljena, a pripadaju autorskim timovima: Branislav Gregović, Mladen Obrenović, Mina Kostić i Petar Ćulafić, te Aleksandar Ašanin, Ivan Asanović, Filip Radojević i Rade Živković.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније