Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

11. 02. 2020. 12:50 >> 12:48

REGOVANJE PARTIJA

"Vlast ne može da istrpi kritike"

Iz Socijalistične narodne partije Crne Gore (SNP) i DEMOS-a ocjenjuju da vlast nema dovoljno demokratskog kapaciteta da istrpi kritike na račun svog rada i odluka.

 

SNP: CG sve bliže diktaturi

"Odluka Agencije za elektronske medije Crne Gore da na tri mjeseca ograniči reemitovanje pojedinih programskih sadržaja koji se prikazuju na televizijama „Hepi“ i „Pink M“ iz Srbije, još jedna je potvrda naše teze da je Crna Gora svakog dana sve bliža otvorenoj diktaturi", ocijenili su iz SNP-a.

Podsjećamo, Savjet AEM-a juče je odlučio da na tri mjeseca ograniči reemitovanje pojedinih sadržaja, koji se emituju u okviru programa TV Happy i TV Pink M iz Srbije, zbog, kako su naveli, promovisanja mržnje, netrpeljivosti i diskriminacije prema pripadnicima crnogorske nacionalnosti.

"Vlast, suočena sa nezadovoljstvom građana koji na veličanstvenim litijama širom zemlje već sedmicama protestuju zbog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, dosjetila se da zabrani emitovanje televizijskih sadržaja koji, po njenom mišljenju, propagiraju mržnju i netrpeljivost prema pripadnicima crnogorske nacionalnosti. Zapravo, radi se o tome da naši vlastodršci, u šta smo se mnogo puta uvjerili, nemaju dovoljno demokratskog kapaciteta da istrpe kritike na račun svog rada i odluka", ocjenjuju iz SNP-a.

Zanimljivim smatraju što je, kako su kazali, sada "vlast svoju oštricu okrenula upravo protiv onih srbijanskih medija, koji su joj ne tako davno bili saveznici u kompromitovanju i obračunavanju sa opozicionim partijama, nevladinim organizacijama i svim drugim akterima društva koji joj u datom momentu nijesu bili po volji".

SNP navodi da Savjet AEM-a nije sankcionisao ili opomenuo Javni servis i njegovu uređivačku politiku o izvještavanju sa litija.

"Jasno je da DPS garnitura neće promijeniti svoj odnos prema medijima, ali to neće zaustaviti slobodne građane u naporima da sačuvaju svoje svetinje i zaštite jedno od osnovnih ljudskih prava, na koje vlast besprizorno atakuje", zaključuje se u saopštenju.

DEMOS: AEM potvrdio da je kontrolisani punkt

Savjet Agencije za elektronske medije (SAEM), navodnom zaštitom crnogorskog prostora od TV Pinka, TV Hepija i sličnih, kako smatraju u DEMOS-u, se iznova potvrđuje kao kontorlisani punkt  službi DPS-a, navodi se u reagovanju.

“Ako ostavimo po strani da bismo se mogli saglasiti o medijskom profilu TV Pinka i sličnog političko-medijskog kiča, pa i možda potrebi određenih mjera zaštite ovdašnjeg javnog prostora -  postavlja se pitanje da li AEM u svojoj permanentnoj režimskoj ulozi računa i na totalnu amneziju crnogorske javnosti. Da se niko neće sjetiti da je ova agencija bila vrhovna zaštitnca istog TV Pinka, i to ne tako davno, kada je ta medijska kuća, uz takođe zagađivača javnog prostora Informer, bila udarna pesnica propagande DPS”, navodi se u saopštenju. .

Iz DEMOS-a pitaju da li je Agencija za elektronske medije  zaboravila da je TV Hepi na crnogorskom medijskom prostoru nesmetano izvodio agresivni neukus “Parova” i sličnih produkcija, bez da SAEM  nešto preuzme.

“DEMOS će se dosledno zalagati za principe odgovornosti i profesionalizacije  medijskog javnog prostora što podrazumijeva, umjesto kontrolisanih izvršioca vlasti poput pomenute pseudo Agencije, afirmaciju autonomnih ličnosti demokratske culture”, navodi se u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније