Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ PR centar, Objavila: R.B. ]

10. 02. 2020. 18:45 >> 18:41

ADAPTIRAĆE OBJEKAT

Hotel Zeta da bude epicentar dešavanja u Danilovgradu

Adaptirani Hotel Zeta u Danilovgradu predstavljaće izraz vremena u kojem je nastao, a namjera je da taj objekat postane epicentar turističko-ugostiteljskih, kulturnih i socijalnih aktivnosti grada. To je saopšteno na predstavljanju idejnog rješenja adaptacije Hotela Zeta u Danilovgradu, koja je održana danas u Opštini Danilovgrad, a čiji je investitor kompanija Savana.

Predsjednica Opštine Danilovgrad, Zorica Kovačević, kazala je da se na rekonstrukciju hotela Zeta čekalo 20 godina.

"Dio nas koji smo danas ovdje sjećaju se da smo dio mladosti proveli u hotelu Zeta. Hotel je bio pečat našeg grada. Sigurna sam da smo dobili uglednog investitora. Očekujem da ćemo se, u toku ove godine, radovati i ponovo vratiti život u hotel Zetu", rekla je Kovačević.

Ona je poručila da će lokalna samouprava biti na usluzi za sve probleme koje investitor bude imao prilikom gradnje hotela.

"Na zadnjoj sjednici lokalnog parlamenta smo smanjili administrativne i turstičke takse, da bismo unaprijedili poslovni ambijent. To su sve bili razlozi zbog kojih smo dobili jedan broj ovako uglednih investitora", istakla je Kovačević.

Arhitekta Veljko Radulović kazao je da je jedan od najvažnijih djelova projektnog zadatka bio da se objekat Hotela Zeta zadrži u postojećem, autentičnom izgledu i da kao takav bude predmet njegove adaptacije.

Hotel Zeta projektovao je arhitekta Ilija Šćepanović, a otvoren je 1975. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније