Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG, Objavila: R.B. ]

08. 02. 2020. 16:19   >>  17:32 5

SVEČANA SJEDNICA

Novo doba daje nove mogućnosti za Zetu

Golubovci, kao opština u okviru Glavnog grada, važan su dio Podgorice u istorijskom, ekonomskom i kulturnom smislu, a u posljednje vrijeme sve više dobijaju na značaju zbog brojnih ulaganja koja doprinose urbanizaciji tog dijela grada, saopšteno je na svečanoj sjednici Skupštine opštine. Dodijeljene su i stipendije najuspješnim srednjoškolcima i studentima, ali i nagrade laureatima.

Prisutnima je dobodošlicu uputio predsjednik Skupštine opštine Ratko Stijepović koji je istakao da 8.februar ima poseban značaj za sve koji smo dio Zete, koja pruža jednake šanse svakom pojedincu da se kroz zalaganje i rad ostvari na ličnom i profesionalnom planu, dodajući da je uloga lokalne uprave da svojim iskustvom i radom unaprijedi život svih građana.

“Želim, da ovaj, kao i svaki budući, Dan Opštine, proslavimo u duhu zajedništva i da nam solidarnost bude vodič na putu ka svjetlijoj i ljepšoj budućnosti” istakao je Stijepović.

Predsjednica Opštine Golubovci Tanja Stajović je istakla se autentičnost Zete ovog ogleda, ne samo u junaštvu, čojstvu i čuvanju tradicije ovog podneblja, već i u ljepoti svih oblika, koje odolijevaju “zubu vremena”, zadržavajući vjerodostojnost izvornog ukrštenog sa elementima modernog doba i potrebama savremenog čovjeka za udobniji i ljepši život.

“Novo doba daje nam nove mogućnosti, ali i zadatke kojima smo se obavezali prema narodu, našim sugrađanima, da ćemo zajedno izgraditi jednu bolju i ljepšu Zetu za budućnost novih naraštaja.Svako rješenje bilo kojeg problema s kojima se suočavaju naši sugrađani, nama predstavlja ohrabrenje i daje podsticaj, da putem kojim idemo, koračamo sigurnim korakom i temeljno gradimo zajedničku budućnost” naglasila je Stajović. Ona je istakla da su kapitalni projekti započeti u 2019. godini, uspješno realizovani, a da je ispunjeno sve ono što je obećano građanima u godini koja je iza nas.

Ona je saopštila da se kontinuirano radi na izgradnji saobraćajnice Golubovci – Mataguži. 

Profesoru doktoru Jovanu Kavariću je na svečanoj sjednici u Golubovcima uručena je nagrada za životno djelo. On je saopštio da će novčani dio nagrade spokloniti novootvorenom Centru za djecu i omladinu u Golubovcima.

Nataša Vukajlović 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније