Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

08. 02. 2020. 08:55   >>  09:53 1

BANKOVIĆ O ŽELJEZNICI

Lokalni vozovi kasne od 7 do 10 minuta

Lokalni vozovi u Crnoj Gori kasne od 7 do 10 minuta, što je prihvatljivo, kazao je generalni direktor Direktorata za željeznice u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva Milan Banković.

Nabavkom još tri moderna elektromotorna voza biće kompletiran lokalni željeznički saobraćaj, kazao je gostujući u Jutarnjem programu generalni direktor Direktorata za željeznice u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva Milan Banković.

Podsjetimo na sjednici u četvrtak, Vlada Crne Gore donijela je odluku o izdvajanju više od 28 miliona eura u ovoj godini za željeznički prevoz i održavanje infrastrukture. Ove godine kreće nabavka još tri moderna elektromotorna voza.

Banković, nije mogao da precizira kada će vozovi stići u Crnu Goru, jer poslije tenderske procedure i nakon što budu naručeni potrebno sačekati još oko dvije godine za isporuku.

Banković kaže i da su izdvajanja za željeznicu značajna, ali i ne dovoljna da se obave sve investicije.

“Naš željeni nivo je da dostignemo od 10 do 15 miliona eura godišnjih ulaganja u željezničku infrastrukturu. Prema planu za ovu godinu potrošiće se 14 miliona”, kazao je Banković.

Novac će biti utrošen na sanacije odrona i kosina i pruzi Beograd - Bar.

“Želja nam je da završimo generalni remont barske pruge stigli smo negdje na pola”, kazao je Banković.

“Vlada je izdala i garancije za nabavku nove mehanizacije za održavanje pruge”, kazao je Banković i dodao da je bezbjednost na pruzi najvažniji cilj.

Kašnjenja u lokalnom željezničkom saobraćaju su od 7 do 10 minuta, navodi Banković i dodaje da je prihvatljivo.

“Što se tiče međunarodnog saobraćaja, odnosno veze sa Srbijom, dešavaju se kašnjena”, kaže Banković, ali su kako dodaje, na crnogorskoj strani ona manja, jer je naš dio pruge značajno kraći.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније