Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

07. 02. 2020. 08:10 >> 08:10
23

STRUČNOST PREPORUKA

CG građanska država - važno znanje, a ne jezik

I dok je poliltika srpskog ministra zdravlja Zlatibora Lončara da u zdravstvenom sistemu Srbije ne bude Crnogoraca, u našem Ministarstvu zdravlja, umjesto na jezik, vjeru i naciju, akcenat stavljaju na profesionalizam i znanje.

Da je Crna Gora građanska država, potvrđuje i izjava ministra zdravlja Kenana Hrapovića, koji je, podsjećamo, za TVCG rekao da se pri zapošljavanju u crnogorskom zdravstvu rukovode znanjem, a ne nacionalnom pripadnošću.

"U našem zdravstvenom sistemu nema nepodobnih kada je u pitanju jezik, vjera ili nacija. Direktori naših zdravstvenih ustanova i klinika su i Srbi i Crnogorci, i Muslimani i Bošnjaci, i Hrvati i Albanci", rekao je Hrapović.

On tvrdi da ljekare u Crnoj Gori nikad niko nije pitao kojim jezikom govore, uz napomenu da u našem zdravstvenom sistemu radi 157 doktora iz zemalja regiona.

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније