Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, objavila B.B. ]

05. 02. 2020. 11:46 >> 11:45
2

IZ URA-E PORUČUJU

Sveti Stefan nije na prodaju

Grad hotel Sveti Stefan nije na prodaju, saopštio je član Opštinskog odbora (OO) URA Budva, Blažo Rađenović i dodao da pod hitno treba pokrenuti krivični postupak protiv svih osoba uključenih u, kako je poručio, otimačinu paštrovskih kuća na ostrvu.

On je u reagovanju na informaciju da su akcije Svetog Stefana uključene na slobodno berzansko tržište, naveo da to nije prvi put da URA poziva nadležne da reaguju, dok tužilaštvo ćuti na njihove pozive.

"Vlada nastavlja saradnju sa firmom koja iz godine u godinu bilježi milionske gubitke. U isto vrijeme ta firma najavljuje novih 70 miliona ulaganja u hotel Kraljičina plaža, što predstavlja podatak koji bi po prirodi i logici stvari morao biti posao i alarm za tužioca", naveo je Rađenović u saopštenju.

On je pitao da li je prirodno da neko, u ovom slučaju firma Adriatic properties grčkog biznismena Petrosa Statisa, koja posluje sa gubitkom po osnovu zakupa hotela Sveti Stefan, Miločer i Kraljičina plaža, sada ulaže novih 70 miliona u hotel Kraljičina plaža.

"Da li je u stvari planirano da prodaja stanova za tržište na ovoj lokaciji treba da 'ispegla' i gubitke i nova ulaganja i novu zaradu od prodaje? I ključno pitanje da li ih je iko od nadležnih pitao o porijeklu novca u ovakvim finansijskim okolnostima", pitao je Rađenović.

On je kazao da su u URA-i sigurni da će imovina starih paštrovskih porodica preživjeti i taj pokušaj pohare i da će mještani naći način da ih odbrane.

Rađenović je saopštio da će URA Budva, kao jedan od konstituenata izvršne vlasti u Budvi, pozvati svoje koalicione partnere na novi građanski protest protiv takvog odnosa prema Svetom Stefanu i Miločeru.

"U međuvremenu, još jednom pozivamo Vladu da raskine štetni ugovor sa firmom Adriatic properties, tužilaštvo da preispita čitav slučaj transformacije Budvanske rivijere iz vlasništva Opštine Budva u vlasništvo Vlade, pa do sadašnje segmentacije i berzanskog 'usitnjavanja'. Pozivamo i građane Budve i Crne Gore da ne dozvole da pored njih živih nestaju preostali vrijedni resursi ovog grada i države", zaključio je Rađenović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније