Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Dnevne novine ]

04. 02. 2020. 07:42 >> 07:41
1

USKORO POZIV ZA NASTAVNIKE

Proširiće broj dvojezičnih odjeljenja

Ministarstvo prosvjete će i školske 2020/21. proširiti broj dvojezičnih odjeljenja u crnogorskim osnovnim školama koja će nastavu pratiti na dva jezika, najavila je savjetnica za odnose sa javnošću tog resora Milica Lekić.

Naime, od uvođenja ovog projekta prije tri godine u crnogorske osnovne škole on je već dva puta proširivan, jer se, kako je rekla, pokazao veoma uspješnim i trenutno postoji 12 dvojezičnih odjeljenja.

Narednih dana, ističe Lekić, biće raspisan javni poziv za nastavnike za izvođenje nastave na engleskom jeziku.

“Za narednu školsku godinu planirano je proširenje. Kao i do sada, biće raspisan poziv za nastavnike za izvođenje nastave na engleskom jeziku, pa će se, u skladu sa brojem prijavljenih i njihovim nivoov znanja engleskog jezika, dalje planirati proširenje”, kazala je Lekić za Dnevne novine.

Poziv će biti raspisan narednih dana, a odnosiće se, kao i do sada, kako je rekla, na nastavnike/nastavnice razredne i predmetne nastave koji posjeduju znanje engleskog jezika (najmanje B2 nivo).

“Svi prijavljeni kandidati će proći kroz testiranje na osnovu koga će oni čiji je utvrđeni nivo jezika B2 ili više biti pozvani na obuku”, objasnila je Lekić.

Ona je pojasnila da se ovaj projekat sprovodi na način što svi nastavnici koji drže nastavu u dvojezičnim odjeljenjima prolaze obuke, odnosno kurs.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније