Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.B. ]

03. 02. 2020. 15:24 >> 20:29
8

VELJOVIĆ

Odlučno odgovaramo prijetnjama ka destrukciji države

Bezbjednosni sistem i pored pritisaka sa različitih adresa, odlučno i efikasno odgovara prijetnjama usmjerenim ka destrukciji države, kazao je direktor Uprave policije Veselin veljović tokom posjete Centru bezbjednosti Berane. Poručio je da ih konstruisane manipulacije uperene protiv policije neće spriječiti da svoj posao obavljaju savjesno, profesionalno i zakonito.

"Masovnost okupljanja i pritisci različite vrste neće nas spriječiti u namjeri očuvanja mira i bezbjednosti svih građana uz upotrebu svih raspoloživih sredstava i kapaciteta", kazao je Veljović.

On je sa saradnicima danas u redovnoj radnoj posjeti Centru bezbjednosti Berane, u okviru koje je organizovan sastanak kojem su prisustvovale odgovorne starješine ovog centra i odjeljenja bezbjednosti Rožaje i Plav i stanica policije Andrijevica, Gusinje i Petnjica. 

Kako je saopšteno iz Uprave policije (UP), razgovaralo se o ključnim bezbjednosnim pitanjima aktuelnim u ovim lokalnim zajednicama, a prezentovani su i rezultati rada iz protekle godine.

"U prethodnoj godini policija je na području koje svojom nadležnošću obuhvata Centar bezbjednosti Berane postupajućim tužilaštvima podnijela 473 krivične prijave protiv 466 lica", saopštio je načelnik Miodrag Božović. 

Na današnjem sastanku zaključeno je da policija poslove iz svoje nadležnosti obavlja odgovorno i posvećeno u kontinuitetu, kako bi se svaki građanin, bez obzira na različitosti osjećao bezbjedno.  

Veljović se sastao i sa predsjednikom Opštine Berane Dragoslavom Šćekićem gdje je, kako su saopštili iz UP, zajednički potvrđena dobra saradnja policije i lokalne zajednice i partnerski odnos sa zajedničkim ciljem – bezbjednost svih građana u lokalnoj zajednici.

Na pitanje Šćekića o prisustvu pripadnika Protivterorističke jedinice- PTJ u Beranama, Veljović je kazao da je to urađeno na osnovu bezbjedonosnih procjena Uprave policije u pravcu smanjenja tenzija, praćenja bezbjedonosne situacije i bezbjednosno interesantnih lica. Što se tiče formiranja rezervnog sastava policije, Veljović je istakao da takvih aktivnosti nije bilo.

Šćekić je posebno podvukao činjenicu da litije, koje se održavaju u Beranama, protiču u miru i slozi, da mir nema cijenu i da "svi zajedno moramo dati puni doprinos kako bi se građani osjećali sigurno i bezbjedno". 

Kako je saopšteno iz Kabineta Šćekića, bilo je riječi i o interesovanju građana o formiranju rezervnog sastava policije i licima koja ga sačinjavaju.

"Iskazan je zajednički stav o neophodnosti zajedničke saradnje kada je riječ o održavanju mira, kako na teritoriji naše opštine, tako i čitave Crne Gore", navode iz Kabineta predsjednika Opštine.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Opštine Rade Kljajić, kao i savjetnik u kabinetu predsjednika Darko Stojanović.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније