Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Pobjeda ]

03. 02. 2020. 07:49 >> 07:49
1

ŠEHOVIĆ NAJAVIO

Milion i po eura za rekonstrukciju podgoričkih škola

U mjesecima koji slijede u obrazovnu infrastrukturu u Podgorci biće uloženo oko 20 miliona eura za gradnju škole u Tološima, školu i vrtić u Siti kvartu, vrtić u Bloku 6 i totalnu rekonstrukciju Srednje škole „Sergije Stanić“. To je, kako je u razgovoru za Pobjedu kazao ministar prosvjete Damir Šehović, a samo dio planova i radi se o projektima koji su najdalje odmakli u pripremi.

“Ministarstvo prosvjete zaista ogromne napore usmjerava na obrazovnu infrastrukturu i stvaranje optimalnih uslova za đake. Kako je pak u Crnoj Gori veliki broj objekata, to je vrlo zahtjevno sve njih održavati, ali istovremeno i stalno unapređivati, te graditi nove. Sa druge strane, vjerujemo da sami roditelji prepoznaju rad ne samo Ministarstva već svih obrazovnih institucija i ustanova, na prvom mjestu škola i zahvalni smo što imamo njihovu podršku u ovom nesumnjivo najvećem investicionom ciklusu u crnogorskom obrazovanju”, kazao je Šehović.

U prethodnih pola godine u Podgorici, veliki broj investicija već je priveden kraju, kaže Šehović, ističući da je u prethodnih nekoliko mjeseci na teritoriji glavnog grada završeno desetine projekata, a vrijednost izvedenih radova bila je blizu 800.000 eura.

“Ne možemo da ne pomenemo: Osnovnu školu Maksim Gorki gdje je u rekonstrukciju rasvjete i drugih djelova škole uloženo oko 40.000 eura; Osnovnu školu Vlado Milić gdje je rađena rekonstrukcija parkinga u vrijednosti od oko 30.000 eura; Osnovnu školu Sutjeska, gdje je uloženo u adaptaciju unutrašnjeg prostora, čime su dobijene i dvije nove učionice, 30.000 eura; Osnovnu školu Božidar Vuković Podgoričanin gdje je sa glavnim gradom rađena ograda za 15.000 eura; Jedinstvo u Tuzima gdje je uloženo oko 10.000 u bravariju u saradnji sa partnerima”, ističe Šehović.

U Osnovnoj školi Oktoih, podsjeća, rekonstruisana je fiskulturna sala u saradnji sa Ministarstvom sporta, a ukupna vrijednost investicija bila je više od 50.000 eura, u Osnovnoj školi Pavle Rovinski rekonstruisan je dio učionica što je koštalo oko 30.000 eura, u Osnovnoj školi Vladika Danilo u Zeti rekonstruisan je krov sa oko 15.000 eura, a u Osnovnoj školi Dragiša Ivanović rađena je unutrašnja bravarija u što je uloženo oko 5.000 eura.

“Osim toga, u Srednjoj školi Sergije Stanić, u saradnji sa upravom ove ustanove, rađen je krov na matičnom objektu u što je uloženo oko 30.000 eura, a rekonstruisana je i poslastičarnica škole koja je koštala oko 30.000. U toku je tender za rekonstrukciju restorana “Radovče“, koji je u vlasništvu ove škole, a taj posao je vrijedan 100.000”, ističe ministar prosvjete.

Šehović podsjeća i da je u Resursnom centru Podgorica urađena adaptacija enterijera i eksterijera što je koštalo oko 30.000 eura.

“Namjerom sam ovako detaljno podsjetio na sve projekte, jer, u suprotnom, naši napori mogu djelovati sporadični, a nijesu. Vrlo su sistemski, planski i na isti način radimo i u ostalim opštinama”, naglašava Šehović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније