Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 02. 2020. 06:35 >> 06:34

KOLAŠIN

Premalo snijega za žičare i skijanje

Iako na kolašinskim skijalištima nema dovoljno sniježnog pokrivača za bezbjedno skijanje, protekli vikend privukao je veliki broj turista, imajući u vidu da je bio pripremljen bogat zabavni program i da je nastupala pjevačica Jelena Rozga.

Na Ski-centru Kolašin 1600 samo u subotu bilo je blizu 2.000 posjetilaca, dok je na susjednom Ski-centru Kolašin 1450 boravilo i skijalo blizu 1.000 gostiju.

Direktor Ski-centra Kolašin 1600 Saša Jeknić kazao je da još uvijek nema dovoljno snijega kako bi se žičara stavila u funkciju.

"Od samoga početka rada skijalista svim posjetiocima je na raspolaganju dječiji ski-lift, sankalište za djecu, ski-rental, kao i pružanje usluga škole skijanja. Usljed nedostatka snijega žičara je svih ovih dana stavljena u funkciju panoramskog razgledanja planine. Takođe, svim posjetiocima na raspolaganju je i ugostiteljski objekat i kafe bar Troglava, kategorizacije pet zvjezdica, u kojem svi ljubitelji snijega i planine mogu da konzumiraju nacionalne proizvode, kao i degustaciju domaćih kraft piva i vina. Već 15. februara imaćemo koncert Dženana Lončarevića, 1. marta Željka Samardžića, a 29. marta Lexington benda. U međuvremenu svakog vikenda kalendar će biti ispunjen brojnim zabavnim i sportskim aktivnostima kako za odrasle tako i za djecu. Pozivam sve ljubitelje skijanja da dođu i uživaju u ljepotama Bjelasice, a vrlo brzo i u skijanju na stazama novog ski-centra Kolašin 1600”, poručio je Jeknić.

Direktorica Ski-centra Kolašin 1450 Dijana Bulatović istakla je da su toplo vrijeme i dobri uslovi za skijanje na tom skijalištu privukli veliki broj turista, koji uživaju u skijanju na stazama, kao i u prijatnom ambijentu terase restorana Jezerine, dok se najmlađi sankaju u podnožju skijališta.

“Možemo se pohvaliti dobrom posjećenošću. Danas na skijalištu boravi oko hiljadu gostiju, kako iz svih krajeva Crne Gore, tako i iz Srbije, Hrvatske, Albanije i Rusije. S obzirom da su tokom sljedeće nedjelje u najavi nove sniježne padavine, očekujemo dobru posjetu tokom februara, naročito danima vikenda, a imamo i organizovane grupe gostiju iz Francuske. U funkciji su staze u okviru ski-lifta Jezerine i baby lifta, staza broj tri u okviru šestosjede žičare i staza broj pet u okviru dvosjede žičare, a svi zainteresovani posjetioci mogu pratiti stanje na skijalištu putem live kamera na našem website-u, čije je emitovanje omogućila kompanija Telenor. Cijena ski-pas-a iznosi 15 eura za odrasle i 11 eura za djecu, dok je iznajmljivanje komplet opreme za skijanje 10 za odrasle, a osam eura za djecu”, kazala je ona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније