Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

01. 02. 2020. 13:52 >> 21:40
28

UP

Pretresi u Zeti bili zbog napada na policajce

Uprava policije saopštila je da je je osnov za pretrese na 17 lokacija juče u Golubovcima bio napad na policijske službenike 29. decembra, kada je, kako se navodi, povrijeđeno devet policijskih službenika od kojih je D.Ž. teže povrijeđen. Majka poslanika DF-a Milana Kneževića, Ratka Knežević, privedena je, kako navode iz policije, zbog ometanja i omalovažavanja policijskih službenika prilikom sprovođena službene radnje.

Kako se navodi u saopštenju devet policajaca, među kojima je i D.Ž. koji je pogođen u glavu, povrijeđeni su kada je grupa građana kamenovala policiju i zaprečavala saobraćajnice paljenjem guma i obaranjem stabala. Iz policije kažu da su policijsko – tužilačke aktivnosti u izviđajnom postupku.

“Radi objektivnog i istinitog informisanja javnosti obavještavamo vas da su službenici Uprave policije sve radnje preduzeli u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku. O svim službenim radnjama su sačinjene službene zabilješke i zapisnici u kojima je dokumentovano činjenično stanje. Držalac stana je poučen da ima pravo da angažuje advokata. Nijedan držalac stana nije zahtjevao angažovanje advokata. Svjedocima pretresa i držaocima stana G.K. i R.K. uručen je zapisnik o pretresanju stana i drugih prostorija na potpis u kojem su imali pravo da iskažu primjedbe. Oni su zapsnike o pretresanju stana i drugih prostorija postpisali bez primjedbi”, navodi se u saopštenju policije.

Policijske procedure se, kako je saopšteno, sprovode shodno zakonu na isti način prema svim licima.

“R.K. je juče lišena slobode zbog ometanja i omalovažavanja policijskih službenika prilikom sprovođena službene radnje, odnosno zbog počinjenog prekršaja iz čl. 11 Zakona o javnom redu i miru. Ona je privedena i saslušana u službenim prostorijama shodno standardima kao i sva druga lica koja su počinila prekršaj i po skraćenom postupku sprovedena u nadležni sud za prekršaje”, saopšteno je iz Uprave policije,

Predstavnici Uprave policije će zapisnike i druge službene akte prezentovati na današnjoj sjednici Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

Пратите нас на

Коментари28

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније