Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: PR Centar, Objavila. M.M.Lj. ]

01. 02. 2020. 12:09 >> 12:16

PODGORICA

Besplatan trening sa personalnim trenerom za OSI

U Podgorici je prvi put počeo sa realizacijom program za osobe sa invaliditetom (OSI), u okviru kojeg će moći besplatno da treniraju sa personalnim trenerom, uz podršku ljekara i obezbijeđenu opremu za trening.

Bodibilder Stefan Šekularac kazao je na otvaranju Kolos centra da će izabrati šest OSI, kojima će on besplatno voditi treninge, tri puta sedmično, sa ljekarima koji su potrebni za njihovu rehabilitaciju.

„Uz to će, od naših sponzora, dobiti kompletnu propratnu opremu za trening - od guma, kolica, sve što je za trening potrebno. Tih šest članova će nakon tri mjeseca saradnje sa nama, imati doživotno plaćenu članarinu u svim Kolos centrima u Crnoj Gori - Bijelom Polju, Podgorici, Budvi i Tivtu“, istakao je Šekularac.

On je kazao da je novootvoreni Kolos centar poseban, navodeći da sadrži sale za aerobik, personalne treninge, svlačionice, veliku teretanu sa kozmeticki salon, kafe bar, i veliki program će biti organizovan za djecu u parku.

„Ono po čemu smo posebni je aparat devete generacije za fizioterapiju kojim je moguće regenerisati mišiće, sanirati ožiljake, povrede. Jedini takav aparat u Crnoj Gori“, naveo je Šekularac.

Đorđe Popovac kazao je da trenira godinu ipo dana, a da mu je kao OSI, najteže bilo krenuti sa treningom.

Govoreći o tome šta ga je motivisalo da počne da trenira, Popovac je rekao „ograničenje u svemu“.

„Kad sam počeo da treniram, sve mi je postalo lakše i otvorenije. Više ne mogu da opišem koliko mi znači trening. Mnogo. Mene je otvorilo, promijenilo me je skroz. Jednostavno, sad ne bih mogao bez treninga“, rekao je Popovac.

On smatra da OSi moraju trenirati zbog sebe i zdravlja.

„Kad krenu da treniraju, poslije nekog vremena, mnogo će se otvoriti, što fizički to psihički. To je najvažnije u svemu ovome. Teško jeste, ali mora se ići naprijed, nema nazad“, istakao je Popovac.

Instruktor i bodibilder Zlatko Šekularac, kazao je da je svaka osoba za sebe posebna, bilo da ima invaliditet ili ga nema.

„Treba osjetiti tu osobu, treba toj osobi dati volju, treba tu osobu probuditi i pojasniti joj da se ništa ne razlikuje od ostalih. Svaka osoba u našem centru može da vježba kao osoba koja nema invaliditet“, istakao je Šekularac.

 

On je pojasnio ako je invaliditet noga, vježba se gornji dio tijela, a ako su ruke, pojačava se donji dio tijela.

Šekularac smatra da trening omogućava OSI da lakše funkionišu i uključe se u društvo.

 „Imam klijenta koji je osoba sa invaliditetom, koji nevjerovatne stvari radi u teretani. Jači je mnogo od osoba koje nemaju invaliditet u segmentu snage, treninga, volje, mozga. Mi se vodimo idejom da je sve iz mozga, da nije samo iz mišića“, istakao je Šekularac.

Kolos centar se nalazi i Bloku IV, a sve zainteresovane OSI se mogu prijaviti za Program putem Fejsbuk stranice Kolos centra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније