Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.B. ]

31. 01. 2020. 15:04 >> 15:30
1

KRAPOVIĆ

Pod nadzorom 188 osoba zbog koronavirusa

U Crnoj Gori je zbog koronavirusa pod zdravstvenim nadzorom 188 osoba, saopštio je ministar zdravlja Kenan Hrapović. On je naglasio da je zdravstveno stanje ovih osoba je dobro i bez znakova respiratornih infekcija.

"Tokom jučerašnjeg dana pod nadzor je stavljeno dodatnih 26 putnika, ali se nadzor isto tako završio za njih 50-ak, koji su napustili Crnu Goru. Tokom današnjeg i sjutrašnjeg dana, očekuje se da zemlju napuste veće grupe turista i jedna od 96 putnika, koji su organizovano doputovali prije dva dana u sklopu tzv. Balkanske turističke ture, kroz koju obilaze sve države regiona", kazao je ministar Hrapović.

Ministar se danas susreo sa kineskim ambasadorom NR Kine u Crnoj Gori, Liu Jinom, povodom  aktuelne epidemiološke situacije u svijetu.

"Ambasada NR Kine i crnogorski zdravstveni sistem spremni su da zajedničkim naporima učine sve kako bi pozitivno uticali na prevenciju obolijevanja novim sojem koronavirusa", saopšteno je na sastanku. 

Iz Ministrarstva zdravlja je saopšteno da je tokom susreta iskazana obostrana prvrženost preduzimanju neophodnih aktivnosti u skladu sa međunarodnim obavezama i preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, koja je juče proglasila vanrednu situaciju povodom širenja novog koronavirusa.

"Ministar Hrapović upoznao je kineskog ambasadora sa svim aktivnostima i mjerama koje crnogorogorski zdravstveni sistem preduzima a u skladu sa preporukama i međunarodnim zdravstvenim propisima", saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Dodaju da je ambasador Liu Jin zahvalio je Hrapoviću na prijemu i poručio da ambasada NR Kine stoji na raspolaganju za sve informacije i saradnju koja je neophodna u cilju čuvanja javnog zdravlja i tradicionalno dobrih odnosa dvije zemlje.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније