Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.B. ]

30. 01. 2020. 18:23 >> 18:20

MORT

Traže autorski tim za Bijenale

Ministarstvo održivog razvoja i turizma raspisalo je međunarodni konkurs za izbor autorskog tima, koncepta i sadržaja crnogorske postavke na 17. Međunarodnoj izložbi arhitekture u Veneciji, koja će biti održana od 23. maja do 29. novembra 2020. godine.

Konkurs je otvoren od 24. januara do 7. februara.

Komesar ovogodišnje crnogorske postavke na Bijenalu je glavni državni arhitekta Dragan Vuković, dok je kuratorka doc.dr Svetlana Perović.

"Teorijski okvir, kao početni odgovor na temu, naslovljen „Ka transaktivnoj prostornoj percepciji“, postavila je kuratorka crnogorske postavke Perović. Od ovogodišnjeg crnogorskog predstavljanja očekuje se eksperiment-nekonvencionalni, radikalni, transdisciplinarni odgovor na temu Bijenala, sa krajnjim ciljem oprostorenja nestandardne postavke u paviljonu Crne Gore i prepoznatljivog globalnog odjeka predstavljanja", navode iz MORT-a.

Ukupan sadržaj predstavljanja Crne Gore biće prezentovan u katalogu izložbe sa naučnom recenzijom od strane međunarodnih eksperata, dodaju iz Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније