Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

30. 01. 2020. 13:41 >> 18:01
1

ŠUNDIĆ PORUČIO

Javni servis otvoren za mlade koji znaju i umiju

Jedna od misija Javnog servisa je promovisanje znanja i obrazovanja mladih naraštaja i talenata, poručio je generalni direktor RTCG Božidar Šundić, pobjednicima drugog ciklusa “Mislionice”, debatne emisije za srednjoškolce koja se emituje na TVCG.

Gimnazijalci beranske škole “Panto Mališić” pobjednici su drugog ciklusa emisije “Mislionica”. Njima, kao i drugoplasiranom timu iz Srednje mješovite škole iz Tivta i trećeplasiranoj ekipi iz Srednje mješovite škole "Danilo Kiš" iz Budve, nagrade su uručili generalni direktor Javnog servisa Božidar Šundić i predsjednik Matice crnogorske Dragan Radulović. Najboljim debaterima Javni servis je poklonio tablet računare. 

Generalni direktor RTCG Božidar Šundić čestitao je najboljim debaterima i poručio je da će u Nacionalnom javnom servisu uvijek biti mjesta za one koji znaju i umiju.

“Želim ovim mladim ljudima koji su pokazali znanje, obrazovanje, talente i vještine, da čestitam, da im se zahvalim i da im kažem da samo tako nastave, jer su na pravom putu”, kazao je Šundić.

Podsjetio je na poruku, kako je naveo jednog mudrog čovjeka, koji je kazao da je učenje kao veslanje.

“Čim prestanete, odmah se kreće unazad. Nemojte to dozvoliti, a u timu RTCG će uvijek biti mjesta za one koji znaju i umiju. Posebno za one čiji su talenti vještine lijepog govora, kritičko mišljenje i ukrštanje argumenata. Možda će neko od ovih mladih ljudi da nam se pridruži jednog dana, a možda će neki od njih biti sa druge strane naših mikrofona, kao pisci, političari, naučnici, umjetnici”, naveo je Šundić.

Promovisanje znanja i obrazovanja, jedna je od misija Javnog servisa, kaže Šundić.

“Ponosni smo na vas, ali naš Naučno-obrazovni program ide u korak sa svijetom kroz nauku, kulturu, umjetnost, stvaralštvo, zanimljivosti, istraživanja i promišljanje”, zaključio je Šundić.

Radulović je kazao da će Matica crnogorska nastaviti da podržava mlade.

On smatra i da nije potrebno da debata bude izborni predmet u gimnazijama. Ističe međutim da bi logika trebalo da bude obavezan predmet, što sada nije slučaj.

“Mislionica” je debatna emisija koju Naučno-obrazovni program TVCG realizuje već dvije godine u saradnji sa debatnim klubom centra za kreativnu komunikaciju “Logos”.

Urednica Naučno-obrazovnog programa Sanja Blečić kaže da će se snimati i treća sezona “Mislionice”, te da je cilj Javnog sevisa afirmacija sadržaja za mlade.

Blečić kaže da će TVCG realizovati i još dva nova sadržaja za srednjoškolce.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније