Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dan, Objavio: I. P. ]

30. 01. 2020. 06:39 >> 06:39

ZBOG VIRUSA

Pet radnika CRBC-a kontrolišu na 12 sati

Iz kompanije CRBC koja gradi dionicu autoputa Danu je saopšteno da se pet radnika koji su se nedavno vratili iz Kine nalaze pod mjerama medicinskog nadzora i da nemaju simptome korona virusa, te da se njihovo zdravstveno stanje prati svakih 12 sati.

Iz CRBC-a ističu da prema Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, mjere zdravstvenog nadzora podrazumijevaju svakodnevno praćenje simptoma i znakova određenih bolesti tokom trajanja mogućeg perioda inkubacije.

"Na današnji dan, ukupno pet radnika kompanije CRBC koji su se nedavno vratili iz Kine nalaze se pod mjerama zdravstvenog nadzora. Ovi radnici imaju medicinske preglede na 12 sati, a tokom dana imaju i nekoliko anketa preko kojih pratimo promjene njihovog opšteg zdravstvenog stanja", objasnio je doktor Srboljub Đorđević, specijalista opšte prakse u ambulantama CRBC.

On kaže da za sada kod radnika koji su pod zdravstvenim nadzorom nema znakova infekcije gornjih respiratonih puteva i pogoršanja opšteg stanja.

"CRBC posjeduje četiri ambulante opšte prakse na cijeloj trasi autoputa, sa ukupno dva medicinska tima i dva sanitetska vozila. Kompanija CRBC je u intenzivnoj komunikaciji sa Institutom za javno zdravlje i Ministarstvom zdravlja Crne Gore i preduzimamo sve neophodne mjere zaštite od potencijalnih virusnih infekcija. Zaposlenima smo podijelili uputstva sa preporukama za održavanje lične higijene, a obezbijeđene su i maske za osobe koje budu eventualno prehlađene. Posljednji od radnika koji su sada pod nadzorom izlazi iz inkubacije krajem sljedeće sedmice", navode iz CRBC-a. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније