Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

29. 01. 2020. 16:43   >>  16:43 6

DPS BAR

"Osuđujemo incident, zloupotreba djece neprihvatljiva"

Opštinski odbor barskog DPS-a najoštrije je osudio zloupotrebu djece, s uvjerenjem da će nadležne institucije reagovati adekvatno u slučaju nastavnice iz Bara, koja je učenicima na času zadala da crtaju trobojku.

Slučaj zloupotrebe osnovaca u osnovnoj školi "Jugoslavija" u našem gradu tužan je primjer spremnosti pojedinaca da čine drastične prekršaje u svojoj profesiji kako bi lične stavove iznijeli u javnost, pritom na najgrublji način zloupotrebljavajući maloljetne učenike koji su im povjereni na obrazovanje i vaspitanje bez uplitanja nacionalnih, političkih i drugih uvjerenja", poručuju iz barskog DPS-a.

Korišćenje pozicije nastavnika da se djeci zadaju školski zadaci koji za cilj imaju širenje nacionalne ikonografije koja se u aktuelnom društvenom trenutku zloupotrebljava, kako kažu u DPS-u, neprihvatljivo je.

Kažu i da je takvo ponašanje suprotno svrsi i namjeni školskog sistema obrazovanja i duboko zabrinjavajuće za sve roditelje učenika školskog uzrasta čija djeca pohađaju obaveznu nastavu u školskim ustanovama.

"Razočarava i pojava da ostrašćeni pojedinci šalju ovakvu sliku iz Bara, grada koji je oduvijek bio i danas je primjer suživota građana svih vjera i nacija, gdje su različitosti oduvijek njegovane kao bogatstvo svih, a isključivost otjerana na margine građanskog načina života Barana", satoji u saopštenju OO DPS Bar.

DPS Bar najoštrije osuđuje zloupotrebu djece.

"Ovaj incident koga se gnušaju svi građani Bara, s uvjerenjem da će nadležne institucije reagovati adekvatno, kako bi loše namjere pojedinaca bile u potpunosti isključene iz sistema javnog obrazovanja", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније