Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

29. 01. 2020. 16:33 >> 16:31
2

SNP SAOPŠTIO

Šehović počeo da se "miješa u svoj posao"

Poslije dugo vremena oglasio se ministar prosvjete Damir Šehović i konačno počeo da se "miješa u svoj posao", poručili su iz Socijalističke narodne partije (SNP).

Iz te partije su reagovali na saopštenje ministra prosvjte Damira Šehovića koji je poručio da neće dozvoliti političku zloupotrebu djece u školama povodom slučaja učiteljice iz Bara koja je djeci zadala da crtaju trobojke.

"Začuđujuće je što je ministar bio tako brz da osudi postupak profesorice iz Bara, a propustio je da reaguje na nerazumnu i suludu prijetnju koju je Radule Novović, predsjednik skupštinskog Odbora za prosvjetu, nedavno uputio prosvjetnim radnicima i učenicima", kazali su iz SNP-a.

Tada je, kažu, Šehović trebalo da se obrati ovakvim i sličnim riječima i da preduprijedi dalje neželjene događaje.

"Pošto nije našao za shodno da se ogradi od Novovićevog izleta, najmanje što je morao danas da uradi jeste da ćuti", navodi se u saopštenju SNP-a.

Osnovni zadatak nekoga ko se bavi ovako važnim poslom, kako su kazali, trebalo bi da bude poboljšanje izuzetno lošeg položaja profesora i nastavnika.

"Saglasno tome, ministar bi svoj subjektivni osjećaj politizacije trebalo da zadrži za neki od stranačkih odbora SD-a", navode iz SNP-a.

Iz SNP-a dodaju, kako znaju da bi aktuelna vlast željela da su profesori i učenici njeni slijepi poslušnici, za koje je istorija počela 2006. godine.

"Vjerovatno bi vam najviše odgovaralo i to da vas poslije školskog zvona i radnog vremena ti isti prosvjetni radnici i đaci pitaju kuda da izađu, sa kim da se druže i u koje svetinje da idu. Međutim, na veliku žalost režima, okovi tridesetogodišnje vladavine svakog dana sve više popuštaju, a duh slobode se nezaustavljivo širi Crnom Gorom", navodi se u saopštenju SNP-a.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније