Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

29. 01. 2020. 13:21   >>  13:20 3

SAVJET OCIJENIO

Državni organi da profesionalno postupaju

Savjet za građansku kontrolu rada policije ocijenio je da su svi državni organi dužni da profesionalno obavljaju svoj posao, ali i da je velika odgovornost na medijima.

 

Savjet je, naime, održao redovnu sjednicu, na kojoj su razmotrene pritužbe građana i policijskih službenika.

Savjet je razmotrio ukupnu situaciju u zemlji i ukazao da su svi državni organi dužni da profesionalno obavljaju svoj posao, te da su i mediji odgovorni da doprinose objektivnom sagledavanju stvarnosti i imaju društvenu odgovornost da budu dio rješenja, a ne problema.

Ukazali su i da bi građani trebalo odgovorno da koriste društvene mreže čuvajući sopstveni i dignitet svih ostalih, što uključuje nastupe na društvenim mrežama.

"Savjet je proteklih sedmica intenzivno i to na dnevnoj osnovi komunicirao sa načelnicima centara bezbjednosti u Podgorici, Nikšiću i Beranama. Načelnici Milovan Pavićević, Tihomir Goranović i Miodrag Božović su bili profesionalni i stalno dostupni. Bez ograničenja, najmanjeg odlaganja i u toku trajanja policijskih aktivnosti odgovorili su na svako interesovanje i zahtjev nadzora. Savjet za građansku kontrolu rada policije ih javno pohvaljuje zbog toga a njihov odgovoran odnos je za primjer ostalim policijskim starješinama na lokalnom nivou", saopštio je Savjet.

Savjet je, kako su istakli, pozitivno ocijenio dosadašnji rad i rezultate i jednoglasno odlučio da se Aleksndar Saša Zeković izabere za predsjednika u narednom jednogodišnjem periodu.

"Savjet je zaključio provjeru postupanja policije povodom prebijanja građanina J.V. iz Danilovgrada, slučaj građanke I.M. iz Nikšića, istup, na društvenoj mreži, policijskog službenika D. B. iz Budve. Savjet je konstatovao da je Centar bezbjednosti (CB) Nikšić profesionalno postupio po preporuci građanskog nadzora da se konsultuje nadležni tužilac u vezi sa medijski objavljenom fotografijom kojom je ukazano na navodni nacistički pozdrav. Tužilac se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti a policija će nastaviti sa primjenom svojih ovlašćenja. Razmatrajući slučaj građanina J.V, Savjet je utvrdio: profesionalno postupanje službenika CB Podgorica, da konflikt u konkretnom događaju nije po nacionalnoj osnovi na šta neupitno ukazuju dosadašnje izjave oštećenog građanina i očevidaca i bespredmetno i kontraproduktivno postupanje organa i zvaničnika drugih država koji tako ne doprinose rješavanju slučaja koji će svoj pravni epilog dobiti u okviru prekršajnog postupka", navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније