Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

29. 01. 2020. 08:41   >>  19:56 145

ŠKOLA U BARU

Disciplinski zbog crtanja trobojke na času

Direktorica OŠ Jugoslavija u Baru Biljana Vukmanović kazala je Portalu RTCG da je pokrenula disciplinski postupak protiv učiteljice te škole Rade Višnjić, koja je učenicima na času zadala da crtaju trobojku.

Fotografija učenika koji u rukama drže iscrtane trobojke objavljena je na društvenoj mreži Fejsbuk.

"U vezi s navedenim slučajem odmah su po saznanju preduzete mjere iz nadležnosti direktora i pokrenut je disciplinski postupak. Naša škola nije mjesto u kome će se demonstrirati otvoreno ili prikriveno političko djelovanje, već prijatno i bezbjedno mjesto za sve đake", kazala je Vukmanovićeva za portal Javnog servisa.

Ona je istakla da su svi zaposleni u nastavi u obavezi da "profesionalno rade svoj posao u interesu učenika, a u skladu sa zakonskim odredbama, podzakonskim aktima i predmetnim planom i programom, što je njihov zadatak i prioritet, kao i zaštita djece od svakog oblika nedozvoljenih i neprimjerenih pojedinačnih uticaja".

"Nastavljamo svoj timski rad u duhu zajedništva i podrške učenicima u svim segmentima djelovanja škole. Nećemo dozvoliti da izolovani slučaj baci sjenku na dosadašnje ali i buduće pregalaštvo kolektiva OŠ Jugoslavija kako bi se učenicima obezbijedili uslovi za kvalitetan i ugodan boravak u školi", kazala je direktorica OŠ Jugoslavija.

U međuvremenu, oglasila se i učiteljica Višnjić koja tvrdi da zloupotrebe djece nije bilo jer su samo crtali štrumfove sa društvene mreže, a fotografiju je, kako kaže, objavila na Fejsbuku kao šalu.

U žiži javnosti našli su se i učenici srednje stručne škole u Beranama. Oni, danas, kako je objavljeno na flajerima koji su osvanuli širom grada i na Fejsbuku, neće biti u školi već ispred nje, a pozivaju i ostale sugrađane da im se pridruže na protestu povodom usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

 

Пратите нас на

Коментари145

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније