Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 01. 2020. 20:08 >> 22:19
12

ODGOVOR TVCG

"Ni u primisli nam nije obračun sa MCP"

Uredništvo Televizije Crne Gore reagovalo je na novo saopštenje Sekretarijata Mitropolije crnogorsko-primorske. Ističu da im nije ni u primisli da se obračunavaju sa Mitropolijom, sveštenstvom i vjernim narodom.

Podsjećamo, iz Sekretarijata Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) saopšteno je da je uredništvo Radio-televizije Crne Gore (RTCG) ogoljeno dokazalo da nema odgovornosti prema državi, njenim građanima, Ustavu i propisima kojima se građanima garantuje pravo na slobodu govora i mišljenja, slobodu okupljanja i iskazivanja neslaganja.

Reagovanje uredništva TVCG prenosimo u cjelosti:

Uredništvu Televizije Crne Gore nije ni u primisli da se obračunava s Mitropolijom, sveštenstvom i vjernim narodom.

Žalimo što u pozivu za gostovanje u emisiji Živa istina Sekretarijat Mitropolije prepoznaje pokušaj manipulacije. Tu emisiju ponudili smo, budući da je, prema posljednjim istraživanjima, riječ o najgledanijoj emisiji našeg programa. Osim toga Živa istina se kao format emituje od 2002. godine i ona je najcitiraniji medijski sadržaj iz Crne Gore u regionu. Posebno naglašavamo da je Mitropolit u toj emisiji gostovao više puta, zbog čega smo začuđeni konstatacijom kako je Živa istina sinonim za neobjektivnost i anti-crkvenu propagandu. Ako je dozvoljeno - zašto tek sada Sekretarijatu smeta gostovanje mitropolita u takvoj emisiji?

Raduje nas što u tom tijelu prate i analiziraju program Javnog servisa, te što prepoznaju da u našoj kući radi veliki broj časnih i odgovornih novinara, koje treba afirmisati. Isto kao što mi, u toj ocjeni, prepoznajemo pokušaj Sekretarijata Mitropolije da se, u ovom osjetljivom trenutku, umiješa u kadrovsku i uređivačku politiku Televizije Crne Gore. To nećemo dozvoliti ni Mitropoliiji niti bilo kom centru moći.

Kada je o statistici riječ, podsjećamo da je osim poziva koji smo uputili Mitropolitu, naš nedavni gost bio rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović, te da je u večerašnjoj emisiji “Argumenti” gost pravni ekspert Mitropolije Velibor Džomić.

Podsjećamo da se minutaža izvještaja s vjerskih bogosluženja, od litija, molebana, preko misa do bajram namaza, određuje u skladu s uređivačkom politikom, koju kreira urednički tim, poštujući zakon, profesionalne principe i standarde.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније