Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 01. 2020. 13:02 >> 13:02
13

GRUPA GRAĐANA PORUČILA

"Kroz Kočane nema šetnje"

Povodom najave litije u MZ Kočani i okupljanja kod crkve, starosjedioci te mjesne zajednice, grupa građana, pozvala je komšije i prijatelje da se ne okupljaju te da, kako kažu u saopštenju, ne remete tišinu sakralnog objekta koji su sagradili njihovi preci.

Kako se navodi u saopštenju, oni su s ogorčenjem reagovali na namjeru okupljanja.

"Poštovane komšije i prijatelji, vi koji imate namjeru pridružiti se ovim okupljanjima pozivamo vas da to ne činite. Pozivamo vas da vašom histerijom ne remetite tišinu sakralnog objekta koji sagradiše naši preci, vjerujući da time grade objekat za širenje vjere, ljubavi i duhovnosti. Duhovnosti i vjere u Crnu Goru i njenu slobodu, koja ih je vodila i nosila u svim slobodarskim bitkama, pa i onoj u kojoj oslobodiše ovo parče zemlje na kojem vi danas cirkusate", piše u saopštenju grupe građana iz MZ Kočani.

Oni su pozvali sve da ne unose nemir umjesto vjere i nevjeru jednih u druge.

"Ne prisvajajte ono što nam đedovi u amanet ostaviše i ono što ćemo mi našoj đeci ostaviti, da zajedno sa vašom koriste u zdravlju i slozi. Ne damo Crnu Goru!, navodi se u saopštenju.

 

 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније