Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 01. 2020. 09:15   >>  12:15 21

SLOBODA VJEROISPOVIJESTI

Stigle tri inicijative za ocjenu ustavnosti Zakona

Ustavnom sudu Crne Gore do sada su podnijete tri inicijative za ocjenu ustavnosti Zakona o slobodi vjeroispovijesti, saopšteno je Televiziji Crne Gore u Ustavnom sudu.

Osim iniciajtive koju je podnijela grupa beogradskih advokata, 17. januara stigle su i inicijative Svetog arhijerejskog sinoda SPC i Srpske patrijaršije iz Beograda, čiji je zastupnik patrijarh srpski Irinej.

Inicijative su uslijedile uprkos tome što je Mitropolija crnogorsko-primorska apelovala na građane, udruženja i institucije da ne preduzimaju jednostrane aktivnosti, već da sve prijedloge dostave Pravnom savjetu mitropolije.

Mimoilaženje mitropolije i patrijaršije u vezi s pravnom taktikom nije jedino, već postoji i povodom određivanja pregovarača sa državom Crnom Gorom. S druge strane mitropolit Amfilohije je više puta bio precizan da je adresa za razgovor sa crnogorskom Vladom isključivo Mitopolija crnogorsko-primorska, te da očekuje potpisivanje temeljnog ugovora, što mu je iz Vlade već ponuđeno. 

Izjava mitropolita Amfilohija od 26. 12. 2019.

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније