Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 09. 2013. 19:04 >> 19:30
9

NA OSVEŠTANJU CRKVE

Momir Bulatović: Težak smo mi narod

„Nije lako s nama, težak smo mi narod. Sveti Petar Cetinjski, koga smo još za života smatrali svecem, obraćao se nama, svome narodu, sa molitvama i kletvama. Ali smo doživjeli i da nam kaže da je među Turcima živio da bi ga drugačije i bolje doživljavali“, kazao je Bulatović, obraćajući se prisutnima na osveštanju crkve u Kučima.

Obnovljenu crkvu Sv. Ilije u selu Raće u Kučima osveštao je Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Bulatović je kazao da ipak postoje putevi kojima se mora ići, a koji traju vječno, što po njemu potvrđuje  „i ova crkva i naš dobri narod“.

Mitropolit Amfilohije je u obraćanju okupljenima rekao da je Sveti prorok Ilija, kome je posvećen hram u Raćima, sav svoj život žrtvovao za istinu i pravdu Božiju.

„Nije onda čudo što su vaši preci njemu podigli ovaj hram. Oni su se takođe žrtvovali za pravdu i istinu Božju“, kazao je Amfilohije.

Mitropolit crnogorsko-primorski je kazao da su se i njihovi nasljednici povratili tom pamćenju, kako bi obnovili hram, pamćenje, vjeru u sebe i ljubav prema Bogu i ljubav jednih prema drugima.

„Tamo gdje nema ljubavi prema Bogu, tamo polako iščezava i ljubav prema bližnjima“, rekao je Amfilohije.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније