Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

22. 01. 2020. 13:17 >> 13:38

ČESTITKA ĐUKANOVIĆA

Novinarstvo oslikavalo sve uspone i padove CG

U svim fazama državnog razvoja novinarstvo je bilo i ostalo važan segment društvenog života i ukupnog napretka, poruka je crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića, povodom 23. januara, Dana novinara Crne Gore.

Đukanović je uputio čestitku svim novinarima u Crnoj Gori, učesnicima svečane akademije i predsjedniku Društva crnogorskih novinara Nikoli Vujanoviću, uz najbolje želje za dalji uspješan rad. 

"U svim fazama državnog razvoja Crne Gore novinarstvo je bilo i ostalo važan segment društvenog života i ukupnog napretka, od vremena izlaska prvog broja lista 'Crnogorac' prije nepun vijek i po, do današnjih dana kada je naša zemlja uvažena članica NATO, na poodmaklom putu ka članstvu u EU, važan faktor regionalne stabilnosti, i siguran dom naših građana svih vjera i nacionalnosti", navodi se u čestitki Đukanovića.

Dodaje se da je to profesija koja je poput magičnih ogledala oslikavala sve uspone i padove, i teške istorijske izazove s kojima se Crna Gora suočavala u tom razdoblju.

"Svjedok i neodvojivi dio najvećeg istorijskog uspjeha kada smo 2006. godine sa olovkom u ruci obnovili državu, i tako ostvarili mogućnost da samostalno definišemo strateške državne ciljeve, trasiramo evropski i euroatlanski put, učvrstimo njen građanski i demokratski koncept i stvorimo uslove za brži ekonomski razvoj i napredak", piše u čestitki predsjednika.

Za ostvarenje tih ciljeva, kako je rekao, jedna od najvažnijih pretpostavki je "stvaranje adekvatnog zakonskog okvira i društvenog ambijenta za rad slobodnih i profesionalnih medija, u skladu sa najvišim standardima SE i EU, u najboljem interesu države, kao i pluralističke javnosti, i same profesije".

"Vjerujem da ćete u ovom vremenu postistine i meteorskog tehnološkog napretka, praćenom poplavom lažnih vijesti i svakojakim improvizacijama, svoj posao obavljati u skladu sa zakonima, profesionalnim kodeksom i visokom moralnom odgovornošću, jer samo kredibilni mediji mogu oblikovati kredibilnu javnost. Država će istovremeno maksimalno biti posvećena zaštiti novinarskih poslenika i stvaranju najpovoljnijih uslova za vaš nesmetani rad", navodi se u čestitki Đukanovića.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније