Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

22. 01. 2020. 11:12   >>  14:05

BRAJOVIĆ PORUČIO

Bolji uslovi za rad novinara, zajednički zadatak

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović je čestitajući Dan novinara Crne Gore poručio da svi činioci društva koji su upućeni na medije imaju zajednički zadatak da se bore za poboljšanje uslova rada i uvažavanje nezavisnosti djelovanja, uz stalnu svijest o sopstvenom uticaju i odgovornosti.

„U znak sjećanja na 23. januar 1871. godine kada je objavljen prvi broj lista „Crnogorac“, čestitajući Dan novinara Crne Gore iskazujem poštovanje vizionarstvu i entuzijazmu svih naših sunarodnika posvećenih informisanju i obrazovanju građana putem medija u proteklih, istorijski prebogatih događajima, gotovo 150 godina”, navodi se u čestitki. 

Brajović je poželio da i u periodu pred nama, u novinarskom poslu istinski profesionalci svojim znanjem i poštovanjem najviših standarda struke budu učitelji i uzori mladim generacijama, i time, kako je rekao, nastave niz svijetlih primjera u istoriji crnogorskog novinarstva.

“Svi činioci društva koji su upućeni na medije, među njima institucije čiji je osnivač država, kao i strukovna udruženja, obrazovna tijela i konačno sami mediji bez obzira na vlasničku strukturu, imaju zajednički zadatak da se bore za poboljšanje uslova rada i uvažavanje nezavisnosti djelovanja, uz stalnu svijest o sopstvenom uticaju i odgovornosti”, kazao je predsjednik Skupštine. 

“Posebnu osjetljivost i pažnju dužni smo da pokažemo u godini izbora, kako bi crnogorsko novinarstvo odoljelo gotovo neminovnim vanprofesonalnim uticajima i pokušajima manipulacije”, dodao je on istakavši da svakodnevnom saradnjom sa medijima, Skupština Crne Gore nastoji da bude sve otvorenija, u interesu građana Crne Gore i u skladu sa statusom najtransparentnijeg parlamenta u regionu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније