Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.B. ]

21. 01. 2020. 14:50   >>  14:56 3

BOŠNJAČKA STRANKA

Priznati crnogorske vozačke dozvole u Njemačkoj

Pitanje priznavanja crnogorskih vozačkih dozvola u Njemačkoj treba riješiti, kako bi građani Crne Gore koji žive u ovoj državi konačno premostili ovu barijeru, koja ih umnogome usporava u svakodnevnim aktivnostima, saopšteno je iz Bošnjačke stranke (BS).

"Bošnjačka stranka je do sada inicirala nekoliko razgovora sa nadležnim organima Crne Gore, koji su zaduženi za navedenu problematiku. I poslanik BS Ervin Ibrahimović je u nekoliko navrata u Skupštini Crne Gore potencirao rješavanje ovog problema, obraćajući se direktno premijeru Dušku Markoviću kroz institut Premijerskog sata i poslaničkog pitanja. Smatramo da je ovo pitanje od izuzetne važnosti za našu dijasporu koja se nalazi u Njemačkoj", saopšteno je iz BS.

Crna Gora i SR Njemačka imaju veoma dobre i razvijene političke odnose. Zato, smatraju u BS, važno je i pitanje priznavanja crnogorskih vozačkih dozvola u ovoj zemlji riješiti na obostrano zadovoljstvo.

"Tokom razgovora sa predstavnicima dijaspore, ovo pitanje se postavlja kao jedno od prioritetnih. S toga, pozivamo nadležne da se ubrza procedura razmjene informacija sa njemačkim nadležnim organima, kako bi se građanima Crne Gore koji se nalaze u Njemačkoj u što kraćem roku priznale crnogorske vozačke dozvole", saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

Priznavanjem crnogorskih vozačkih dozvola i besplatna zamjena, kako navode, znatno bi pomogla našim iseljenicima u SR Njemačkoj, ne samo što se tiče finansijske uštede za polaganje vozačkog ispita, već i mogućnost dobijanja boljih poslova.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније