Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Radio Jadran, objavila R.B. ]

21. 01. 2020. 19:16 >> 19:12

MANJE GUŽVE

Granice u Boki prešlo skoro 3,4 miliona putnika

Prošlu godinu na tri kopnena granična prelaza u Boki karakterisale su manje gužve, zbog olakšane procedure, a na Debelom brijegu i Kobili zabilješen je veći promet u odnosu na 2018.

Debeli brijeg ostaje nafrekventniji prelaz u Crnoj Gori i njega je u 2019. s naše i hrvatske strane prešlo 2 miliona 894 hiljade putnika, što je povećanje za 5,7 odsto, saopšteno je Radiju Jadran iz Granične policije.

Preko Debelog brijega evidentirano je i 757 hiljada vozila, ili 5,15 odsto više.

Drugi granični prelaz sa EU, Kobila, koji je sa hrvatske strane rekonstruisan, bilježi znatno veći promet. Bilo je 310.450 putnika i 101.690 vozila, što je čak 57 odsto više.

Na Sitnici sa BIH, došlo je do neznatnog pada, pa je tu granicu u oba smjera prešlo 1.193.460 lica i 365 hiljada vozila, odnosno 0,3 i 2, 5 odsto manje.

Kontrolu na morskom graničnom prelazu Zelenika lani je prošlo 2.141 plovilo, za 3,5 odsto više nego prethodne godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније