Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 02. 2013. 15:39 >> 15:35
1

POVEĆANA BEZBJEDNOST OSOBLJA

Kotor: Unaprijeđeni uslovi u psihijatrijskoj bolnici

U specijalnoj bolnici za psihijatriju u Kotoru značajno su unaprijeđeni materijalni uslovi smještaja pacijenata, a povećana je bezbjednost osoblja koja radi sa pacijentima, saopšteno je tokom prezentacije rezultata o poštovanju ljudskih prava u ustanovama zatvorenog tipa.

Ipak, i pored primjetnog napretka ima i određenih nedostataka.

Kako je saopštila izvršna direktora Akcije za ljudska prava Tea Gorjanc Prelević, kao problem je prepoznato to što u bolnicama boravi kako je kazala, 1/3 lica kojima je potrebna socijalna a ne medicinska pomoć.

„Njihovo zdravstveno stanje ne zahtijeva dalje bolničko liječenje, ali u bolnici nastavljaju da borave zbog nemogućnosti da na drugi, adekvatniji način, budu socijalno zbrinuti“, kazala je Gorjanc Prelević.

Natasa Labudović, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније