Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 01. 2020. 11:38   >>  11:40 3

CEDIS

Nove krađe transformatora na Cetinju i u Nikšiću

Za sada nepoznate osobe ukrale su transformatore iz dvije trafostanice na Cetinju, zbog čega je više sela ostalo bez struje, saopšteno je iz CEDIS-a.

Sinoć  je ukraden transformator snage 50 kVA kao iz trafostanice 10/0,4 kV Izvori.

Ekipa CEDIS-a je jutros, nakon prijave građana, konstatovala da je i iz trafostanice 10/0.4 kV Musta rupa ukraden transformator snage 50 kVA kao i veze transformatora i niskonaponskog bloka.

Zbog toga, kako kažu u CEDIS-u, više sela na Cetinju juče nije imalo električnu energiju.

“Ove pojave na Cetinju već poprimaju alarmantne razmjere ako se uzme u obzir da se isto dogodilo 6. i 9. januara ove godine kada su ukradeni transformatori iz trafostanica Lješev Stup 1 i Lješev Stup 2 kao i 31. decembra 2019. godine isti slučaj krađe iz trafostanice Ulići”, saopšteno je iz CEDIS-a.

Sve slučajevi uredno su prijavljeni Upravi policije.

Pored toga, kako navode u CEDIS-u 9. januara u Nikšiću, dežurna ekipa, prema prijavi građana, utvrdila da je jedan izlaz iz trafostanice Kočani II u prekidu.

“Ekipa je konstatovala da nedostaje oko 80 metara kabla usljed njegovog nasilnog prekida. To je izazvalo prekid u napajanju električnom energijom dijela područja Kočani, a slučaj je uredno prijavljen Upravi policije Centru bezbjednosti u Nikšiću”, navodi se u saopštenju.

Osim materijalne štete koju CEDIS konstantno trpi, trpe i građani, jer ostaju bez električne energije do sanacije oštećenja, što, kako poručuju iz CEDIS-a, nerijetko može da potraje i do 48 sati.

“Podsjećamo da je svako neovlašćeno pristupanje elektroenergetskim objektima izuzetno rizično.
Zbog neznatne materijalne koristi pojedinci rizikuju život, remete redovno napajanje električnom energijom i uzrokuju štetu na distributivnom sistemu koja višestruko prevazilazi njihovu eventualnu dobit”, zaključuje se u saopštenju CEDIS-a.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније