Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

17. 01. 2020. 14:32 >> 14:35

ZADRŽALI IOSA SERTIFIKAT

U MA najstroži standardi sigurnosti i bezbjednosti

Nacionalnoj avio-kompaniji Montenegroerlajns (MA) ove godine, osmi put po redu, uručen je IOSA sertifikat koji se izdaje nakon kompleksne revizije koju obavi Međunarodna asocijacija redovnih avio-prevozilaca IATA.

"Ovogodišnji revizori bili su iz revizorske organizacije Wake iz Engleske, a provjerena je usaglašenost kompanije sa ukupno 927 standarda i preporučenih praksi. Kontrola je obuhvatala sistem upravljanja, letačku operativu, otpremanje leta, kabinsko osoblje, održavanje aviona, zemaljsko opsluživanje, prevoz tereta, kao i sistem bezbjednosti. Takođe, izvršen je uvid u školovanje naših letačkih posada na simulatoru, u školskom centru CAE Amsterdam", pojasnili su iz MA.

IATA je, podsjećaju, međunarodna asocijacija redovnih avio-prevozilaca koja broji oko 290 članica u 120 zemalja svijeta, a koja je razvila standard nazvan IOSA (IATA Operational Safety Audit) koji je međunarodno priznat i prihvaćen standard avijacije. Cilj IOSA provjera je, kako dodaju, procjena i kontrola operativne bezbjednosti redovnih avio-prevozilaca. Jedan od zahtjeva da kompanija postane i ostane članica IATA-e je da uspješno prođe IOSA inspekciju.

MA je serifikovan prema IOSA standardima od 2006. godine.

"Kompanija koja jednom dobije ovako važan sertifikat, dužna je da se svake dvije godine podvrgne rigoroznoj kontroli, a svako sljedeće obnavljanje sertifikata predstavlja dodatni izazov. Ispunjenje navedenih IOSA standarda je najbolja potvrda o nivou bezbjednosti i sigurnosti, kao i o kvalitetu rada operativnih službi Montenegro Airlinesa", navodi se u saopšetnju.

Postojeći IOSA sertifikat validan je do 13. januara 2022. godine.

Pored navedenog, MA implementirajući Zakon o vazdušnom saobraćaju primjenjuje i najstrože procedure i standarde Evropske agencije za vazduhoplovu sigurnost (EASA), Međunarodne organizacije za civilno vazduhoplovstvo (ICAO), Evropske konferencije za civilno vazduhoplovstvo (ECAC), a sve to pod detaljnom kontrolom i provjerom Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore", zaključuje se u saopštenju MA.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније