Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

17. 01. 2020. 10:24   >>  10:23 1

URA PORUČILA

Pobjeda Čempresara vodilja za naredne trijumfe

Godinu nakon sječe čempresa u dvorištu barske Gimnazije, iz Građanskog pokreta URA kažu da je pobjeda volje građana Bara bila vodilja za one koje su uslijedile i u Bukovici, Bistrici i drugim mjestima. Podsjetili su na hrabrost i nepokolebljivost koju su Barani pokazali “i u finišu trijumfovali”.

 

Iz URE poručuju i da je ta situacija pokazala kolika je, kako su naveli, otuđenost režima od građana Crne Gore.

“I ako su čempresi nepovratno izgubljeni, ovo je bila velika pobjeda građana nad onima koji su kasnje povukli svoj naum i na mjesto zločina se vratili nekoliko mjeseci kasnije ne bi li zasadili nove sadnice čempresa i to bez trunke stida”, saopštili su iz URE.

Smatraju da je pobjeda građana u Baru bila vodilja za one koje su uslijedile i u Bukovici, Bistrici i drugim mjestima na kojima je vlast “ustuknula pred snagom građana i lokalnih inicijativa”.

 “Davali smo, dajemo i davaćemo bezrezervnu podršku svakoj inicijativi, protestu i pobuni građana sa utemeljenim i jasnim ciljevima u cilju stvaranja društva u kojem će volja građana biti iznad svake druge instance. U takvim nastojanjima nećemo stati sve dok crnogorsko društvo ne postane slobodno, demokratsko i evropsko  i u kojem će se glas građanina morati čuti”, zaključuju oni u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније