Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

16. 01. 2020. 14:21 >> 14:23

KAMPANJA TRI NVO

Bilbordi protiv seksualnog nasilja u pet opština

Bilbordi sa porukama protiv seksualnog nasilja nad ženama i djevojkama, postavljeni su u pet crnogorskih opština, a projekat su realizovali SOS telefon Nikšić, Sigurna ženska kuća Podgorica i NVO Prima Podgorica.

U okviru kampanje "Osvijetlimo mrak seksualnog nasilja", u narednih mjesec dana u Podgorici, Nikšiću, Žabljaku, Budvi i Bijelom Polju na šest bilbord površina stajaće fotografije/stikeri sa porukama, čiji je cilj da povećaju informisanost građana i građanki o seksualnom nasilju nad ženama, kao i najčešćim predrasudama koje se povezuju sa seksualnim nasiljem i motivima za seksualno nasilje nad ženama.

"Ovim bibordima želimo da još jednom skrenemo pažnju javnosti na postojanje seksualnog nasilja u Crnoj Gori i na činjenicu da se seksualno nasilje može dogoditi svima i na svakom mjestu. Takođe, još jednom želimo da ukažemo na to koliko je bitno prijaviti seksualno nasilje, i da su naše tri organizacije tu za sve žene, djevojke i djecu sa iskustvom seksualnog nasilja kojima je potrebna pomoć i podrška" ističe se u saopštenju pomenute tri NVO.

U okviru kampanje, kako se dodaje, do sada su organizovali i realizovali brojne aktivnosti: javne akcije, dane otvorenih vrata kao i edukativne radionice u vrtićima i omladinskim centrima na temu seksualnog nasilja. Takođe, objavili su i tri spota pod nazivom "Seksualno nasilje nije dječja igra".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније