Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 09. 2013. 18:03 >> 18:03

PRVI U CG

Nikšić dobio biciklističku stazu

U Nikšiću je izgrađena biciklistička staza duga oko 35 kilometara, čija je vrijednost 145 hiljada eura i koja će povezivati najznačajnije kulturno-istorijske objekte i izletišta u Nikšićkom polju.

Menadžer nikšićke opštine Živko Kecojević saopštio je da je najveći dio novca, 122 hiljade eura, obezbijedio Generalni direktorat za razvoj saradnje Ministarstva spoljnih poslova Italije, a vodeći partner u projektu je provincija Trento.

Prema riječima Kecojevića, staza će povezivati najznačajnije kulturno-istorijske objekte i izletišta smještena u Nikšićkom polju kao što su Rimski most, Carev most, Gradsku tvrđavu – Bedem i jezera Krupac i Slano, prenijela je Mina.

“Riječ je o projektu započetom u novembru 2010. godine, pod nazivom Razvoj ambijentalnog turizma na teritorijama Kraljeva, Nikšića, Peći i Skadra u okviru SiNet/ SeeNet/ programa mreže italijanskih i lokalnih samouprava jugoistočne Evrope”, kazao je Kecojević na ozvaničenju završetka staze, kojem je prisustvovao i ambasador Italije Vićenco del Monako.

Kecojević je rekao da je cilj nikšićke lokalne uprave očuvanje prirodnog ambijenta u skladu sa održivim razvojem, koji se nalazi na vrhu liste prioriteta definisanih u strateškom planu opštine, a jedna od aktivnosti za ostvarenje tog cilja je izgrađena biciklistička staza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније