Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

mitropolija.me [ Objavila: M.L.B. ]

13. 01. 2020. 11:18 >> 11:16
39

PEROVIĆ

Protesti dok se zakon ne stavi van snage

Litije mira nastaviće se svake nedjelje i četvrtka, sve dok ne dobijemo neki signal iz vlasti da žele dijalog, poručio je Gojko Perović, rektor Cetinjske bogoslovije za televiziju RTRS.

“Ovdje nije u pitanju samo srpski narod, već svi građani pravoslavne vjeroispovijesti. Čak ne i oni, već i ateisti, pa i pripadnici drugih konfesija, koji su iz principa stali u odbranu ljudskih prava uz Srpsku pravoslavnu crkvu. Pitaju nas kada će to stati? Nemamo na vidiku. Vlast je donijela diskiminatorski Zakon, i nemamo još nikakav signal da će doći do promjene”, poručio je Perović.

Mitropolija crnogorsko-promorska, kao vjekovna crkva, kaže Perović, ima veliko materijalno bogatstvo kojim je pozvana da raspolaže onako kako se to činili i njeni prethodnici.

Napomenuo je da Crkva ima svoju imovinu, te da to nije državna imovina.

“Crkva imovinu koristi na dobro i nije kriva što je posjeduje, nije mitropolit Amfilohije opljačkao nikoga već je došao da sjedi na stolici prethodnih mitropolita koji su upravljali crkvom. Ta crkva nije samo klerikalna institucija, to je narod koji je vjekovima ostavljao najbolje što ima da bi koristi od toga imali i njihovi potomci”, naveo je Perović.

Govoreći o buntu u Crnoj Gori protiv spornog zakona, Perović je rekao da on nije stranački niti da se ti zahtjevi kreću u pravcu političkih promjena, već da će biti sve uporniji dok zakon ne nestane iz pravnog sistema Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари39

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније